Užas u Dalmaciji: Maloljetnicu silovao, djecu tjerao na krađu i ‘travu’. Dobio 8 godina zatvora

Na jedinstvenih osam godina zatvora na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno je u utorak osuđen muškarac (31) zbog zlostavljanja, iskorištavanja i zlouporabe maloljetne osobe te omogućavanja trošenja droge i trgovine ljudima.

On je, prema optužnici, izvršio spolni odnošaj nad posebno ranjivim djetetom, maloljetnicom, štićenicom jedne odgojno-obrazovne ustanove.

To je učinio na način da je u dva navrata iskoristio njezinu omamljenost i nemoć te je silovao u srpnju prošle godine. Tri mjeseca kasnije pokušao ju je natjerati da ga oralno zadovolji. 

Maloljetnog štićenika ustanove tjerao je da konzumira marihuanu i prisilio da krade za njega te si pribavio četiri parfema. 

Još jednu maloljetnicu je natjerao na konzumiranje marihuane, ali ona nije pristala na krađe. 

Sudac je dodijelio za dva spolna odnošaja po šest godina zatvora, četiri za krađe maloljetnika i još dvije za tjeranje maloljetnice da konzumira drogu pa je jedinstveno presudio osam godina iza rešetaka.

Osuđeni muškarac je čak šest puta ranije uvjetno osuđivan na Općinskom sudu u Splitu, a uglavnom se radilo o kaznenim djelima krađe. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a javno je dostupna bila tek objava presude.

Najčitaniji članci

Source link

Jedna misao o “Užas u Dalmaciji: Maloljetnicu silovao, djecu tjerao na krađu i ‘travu’. Dobio 8 godina zatvora

Vaša iskustva i mišljenje ...