UŽIVO iz Beograda: Nastavlja se potraga za Matejem Perišem, čekaju se novi podaci iz policije

Peti je dan potrage za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u Beogradu gdje je bio s prijateljima. Zadnji put su ga vidjeli kako izlazi iz kluba Gotik. Nakon toga gubi mu se svaki trag. Objavljene su snimke s nadzornih kamera na kojima je mladić koji trči beogradskim ulicama i pokušava ući u taksi. Njegov otac potvrdio nam je da je to njegov sin. Ekipa 24sata je u Beogradu.

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo iz Beograda

Nestanak mladića iz Splita već je peti dan jedna od glavnih tema i u Srbiji, a to pokazuju i naslovnice srbijanskih novina, u kojima se nakon objavljenih snimki s nadzornih kamera rekonstruira svaki mogući detalj kretanja Mateja Periša, javlja naš novinar Vilim Cvok iz Beograda. Tako ističe i da se prvotno mislilo da je zbog gužve na toaletu izišao iz kluba kako bi otišao i olakšao se kod rijeke koja je udaljena nekoliko metara od kluba, ali su kasnije nadzorne snimke kamere po gradu pokazale da se to ipak nije dogodilo.

– Po rekonstrukcijama ispada da je Matej otišao na lijevu stranu, 200 ili 300 metara od kluba, pokušao ući u taksi i kada nije uspio počeo je trčati okolo po ulicama. Pretpostavlja se da je, po ovim zadnjim podacima, negdje ušao u Savu, ali to se još treba potvrditi da li je istina ili ne – rekao je Cvok.

U Beogradu je i Matejev otac koji je sinoć rekao kako je prepoznao sina na snimkama iz grada, ali i opovrgnuo da je on na kratkom videu na kojem se vidi da netko pliva u Savi.

– Mogu potvrditi da je moj sin na videu gdje pokušava ući u taksi. Druge ne mogu – rekao nam je sinoć Matejev otac Nenad.

Istraga ide dalje, a policijske ophodnje su i sinoć oko 21.30 sati obilazile rijeku kako bi pokušale pronaći Mateja. Cvok dodaje da su ophodnje išle nekoliko stotina metara nizvodno, a i na snimkama se može vidjeti kako je rijeka brza na tom dijelu kod Beton hale. 

– U noći kad je nestao, na Staru godinu temperatura Save bila je oko 5 stupnjeva, a u takvim uvjetima teško se održavati duže na površini, mada ste u top formi i vrhunski sportaš. Tako da policija ne isključuje ni jednu mogućnost – izvijestio je Cvok.

Istraga se nastavlja, a pretpostavlja se da bi uskoro policija mogla izaći i s novim detaljima te otkriti što su do sada saznali i koliko ljudi sudjeluje u potrazi, izvijestio je Cvok. 

Podsjetimo, Matej Periš je zadnji put viđen 31.12. oko 2.30 sati u beogradskom noćnom klubu. Visok je 188 centimetara, ima plavu kosu i oči, ravan nos i jače je tjelesne građe.

Matejeva obitelj je poslala poruku javnosti: ‘Svaka nam je informacija zlata vrijedna. Ako nešto znate molimo Vas da se javite na broj +38598432700. Hvala svima.’

Matej je na sebi imao crnu majicu kao na fotografiji dolje, zatim jeans hlače i crne tenisice s bijelim džonom.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...