Uživo iz Beograda: Policija je i na praznik tragala za Matejem

Potraga za Matejem Perišem (27) traje već osam dana. Na terenu su sve dežurne službe MUP-a Srbije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo iz Beograda 

Kako je kazao naš reporter Franjo Lepan, danas je u Beogradu, ali i u cijeloj Srbiji, kod svih pravoslavaca, Božić. No, potraga nije prekinuta, ali nije bila tako intenzivna kao prethodnih osam dana. 

Prošlo je osam dana, a o nestalom Mateju se još uvijek ništa ne zna. 

– Svim splavarima koji imaju svoj splav na lijevoj obali Savi izdan je naputak da maknu granje i drveće kako bi se tako omogućio donekle i bolji pregled. Temperatura se mijenja, sutra ovdje očekuju snijeg, a Sava polako raste kao i Dunav – rekao je naš Franjo Lepan, reporter 24 sata.

Postoji šest točaka koje su nejasne, kada bi se odgovorilo na tih šest točaka možda bi došlo i do informacije konačne što se dogodilo s Matejem. 

Prva nejasnoća je gdje je telefon? Telefon je bio kod njega, ali je prestao raditi. Najvjerojatnije je došao u kontakt s vodom, govori naš reporter. 

Policija je upoznala Matejeva oca s tim da su pregledane se bazne stanice koje su zabilježile njegov telefon, SMS i pozive bez obzira na to što se radi o hrvatskom broju. Međutim, nedostaje još nekoliko podataka kako bi se sa sigurnošću mogli reći gdje se sve kretao, odnosno gdje je prestao raditi njegov mobitel. 

Druga nejasnoća je zašto je trčao?  

Treća nedoumica se odnosi na cijeli priču, točnije, jesu li njegovi prijatelji rekli sve što znaju ili su zaboravili nešto reći što bi za istragu bilo jako zanimljivo. 

Četvrta nejasnoća je postoji li još koji video snimak? Postoji mogućnost da još postoji snimaka koje mogu dati odgovor na nedoumice.

Peto pitanje je vezano uz Mateja, je li bio pod utjecajem alkohola ili nekih drugih opojnih sredstava. 

Šesto pitanje je i najvažnije – gdje je Matej? 

– Potraga je još usmjerena više prema Dunavu, prema ušću Save u Dunav. Uključeni su i dronovi, pregleda se i iz zraka, a svoj doprinos daju i ribari. Ovdje u Srbiji mnoge je dirnula izjava Matejeva oca koju je dao HRT-u. Koji je smogao snage da svima čestita badnjak i poželi sve najbolje povodom blagdana – govori reporter 24 sata.

Nenad Periš: Nema nekih novih saznanja, policija nastavlja potragu

Otac, Nenad Periš za Nova.rs govorio je danas o okolnostima koje prate slučaj.

– Nema nekih novih saznanja, policija nastavlja potragu i sve istražne radnje za Mateja i tijekom praznika. Dao sam sekret za DNK identifikaciju. Bio sam u policiji, rekli su mi da se potraga nastavlja, što je dobro. Naglasak je na Savi, odnosno na koritu i njenim obalama. Bili su i psi, vide se aktivnosti – kazao je Periš.

Otac nestalog mladića je kazao da su prijatelji od Mateja mu rekli kako nije bilo fizičkih sukoba, dodao je i kako ne čita što se piše jer su njegove informacije vezane samo uz policijske izvještaje.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...