Uživo iz Zagorja: Otac i dalje ne da sinu u školu s maskom, opet zajedno sjede ispred ulaza

Danima traje drama ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama. Dječak, učenik osmog razreda, ne ide u školu jer ne želi staviti masku koju bi morao nositi tri do pet minuta dnevno, samo na hodniku dok ide prema učionici, na nastavi maska nije obavezna.

Uživo iz Krapinskih Toplica

8.14 POGLEDAJTE VIDEO: 

8.10 Učenik je ponovno pokušao ući u školu bez maske, no ni danas mu to nisu dopustili. Sjedi ispred ulaza u školu sa svojim ocem. 

Otac ga ne pušta u školu s maskom, kaže da ona krši Božje i prirodne zakone, a majka kaže da su maske kancerogene.

Sve to koristi grupa fanatika, antimaskera, koja maltretira ljude u školi, a na početku su čak upali u školu zbog čega je spremačica od šoka završila u bolnici. Jučer su policajci zatvorili školsko dvorište da fanatici ne mogu maltretirati djecu.

Jednog su antimaskera priveli. Ostali nešto dobacuju, snimaju i novinarima lupetaju nekakve gluposti o Hitlerovim ljudima, što je postao simbol antimaskera koji nošenje komada tkanine preko usta ili nosa uspoređuju s neviđenim udarom na slobodu. Policija ih je dosad kaznila osam, 26 ih je prijavila, ali oni ne odustaju. Mnogi od prosvjednika uopće nisu iz te županije niti imaju djecu u toj školi. Samo koriste djecu da bi promovirali svoje stavove o maskama.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...