Velika policijska akcija u Srbiji: Bivšeg nogometaša uhitili zbog međunarodnog šverca kokaina

Dušan Petković uhićen je u Amsterdamu u velikoj međunarodnoj akciji Tužiteljstva za organizirani kriminal Srbije, BIA-e, MUP-a, nadležnih javnih tužiteljstava Belgije i Nizozemske, Europola i Eurojust, javlja Telegraf.

Uhićen je kao član OKG Vračarci zajedno s još 7 ljudi, a policija je zaplijenila 115 kilograma kokaina. Za ostalim članovima zloglasne skupine srpska policija još uvijek traga. 

Sumnja se da su članovi ove organizirane kriminalne skupine s područja Južne Amerike organizirali prijevoz veće količine opojne droge do luke Rotterdam te daljnji transport do belgijskog grada Arlon, gdje je zaplijenjeno je ukupno 115 kilograma te droge.

Kriminalna skupina je registrirala tvrtku koja se bavila preprodajom betonskih ploča, prvo je takve ploče kupila od jedne tvrtke u Luksemburgu, a potom te ploče zamijenila betonskim pločama izrađenim u hangaru u belgijskom gradu Arlonu, u koje su skrivali pakete kokaina.

Tijekom intervencije policijske u Belgiji pronađene su ukupno 22 ploče od kojih su se u svakoj nalazila po tri paketa kokaina teška po 1120 grama.

Dušan Petković, bivši je nogometaš koji je igrao u europskim klubovima do 2007. godine. Pozvan je da 2006. godine igra za Srbiju na svjetskom prvenstvu, ali zbog brojnih kritika ipak nije zaigrao. Naime, u to vrijeme je trener reprezentacije bio njegov otac Ilija Petković pa se sumnjalo da je Dušan zato i pozvan na Svjetsko. 

 

Najčitaniji članci

Source link

Jedna misao o “Velika policijska akcija u Srbiji: Bivšeg nogometaša uhitili zbog međunarodnog šverca kokaina

  1. Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

Vaša iskustva i mišljenje ...