Veliki skup podrške Ukrajini u Zagrebu: ‘Hvala Hrvatima jer su nam jako izašli u susret’

U Zagrebu je u podne započeo je ‘Skup u znak podrške Ukrajini, žrtvi ruske agresije’ na trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO

Skup organiziraju Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) i Zajednica Ukrajinaca Grada Zagreba. Govorit će ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič i bivši saborski zastupnik Borislav Graljuk.

HHO je odlučio pokrenuti skupove podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu, i to iznad svega u Zagrebu, u subotu u 12 sati. Uz to pozivamo čelnike gradova i županija, središta poput Pule, Dubrovnika, Osijeka, Splita ili Šibenika, da i oni na taj dan pokrenu akciju podrške Ukrajini  – kazao je u srijedu Zvonimir Čičak novinarima u središnjici HHO-a.

– U Hrvatskoj studiram već 3 godine, studiram IT. Moja obitelj je iz Kijeva, sad su pobjegli u Lviv zbog cijele situacije. Moja mama, braća i sestre ne žele ostaviti tatu u Ukrajini samog jer on ne može izaći iz države. Jako me strah za njih, ali se nadam da su sad u Lvivu sigurniji. Tužan sam što se sve ovo događa. Hrvatima se želim jako zahvaliti jer su nam jako izašli u susret. Moj najmodavac mi je puno pomogao i svi prijatelji mi stalno šalju poruke podrške – rekao je na skupu 22-godišnji Igor.

Uskoro opširnije…Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...