VIDEO Francišković je izašao iz Remetinca nakon godine dana

Marko Francišković izašao je na slobodu iz pritvora u zagrebačkom Remetincu nakon što je tamo proveo godinu dana. Istražni mu je zatvor ukinulo izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, odbivši prijedlog državnog odvjetništva da mu se istražni zatvor produlji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Francišković izašao na slobodu 

Uz njega je bio i njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. 

Podsjetimo, Francišković je završio u istražnom zatvoru nakon što je sa suprugom Lanom i Natkom Kovačevićem optužen za javno pozivanje na terorizam.

Terete ga da je od 13. studenog 2021. do 1. prosinca 2021. u više gradova istupao na neprijavljenim javnim prosvjedima održanima na anticovid prosvjedima i s njih, preko videosnimki koje je objavljivao na društvenim mrežama, pozivao građane Hrvatske, kao i izvan nje, na mobilizaciju i napade na tjelesni integritet članova vladajućih državnih struktura, zauzimanje javnih objekata i na druge nasilne metode za smjenu demokratski izabrane vlasti te ignoriranje sredstava javnog priopćavanja. Franciškovića terete da je djela za koje je optužen počinio i dok je bio u istražnom zatvoru.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...