VIDEO Plenković o nepozivanju Milanovića na obljetnicu: ‘Ide im na živce, ne žele ga gledati’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u petak u 12 sati na svečanosti otvorenja Opće bolnice Pula. Uvjeren je kako će stanovnici Istarske županije biti zadovoljni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Premijer se osvrnuo na situaciju s plavim dizelom na tržištu, rekavši da je ministar Davor Filipović razgovarao s predstavnicima Ine.

– Predstavnici Ine čine maksimalne napore da dizela bude dovoljno. 90 posto plavog dizela toči se na Ininim pumpama. Potražnja je tako velika da čim cisterna dođe, oni praktički prodaju odmah sav taj plavi dizel. Ograničenjem cijene plavog dizela radimo jedan veliki iskorak. Zbog energetske krize došli smo u situaciju da ga držimo na 8 i pol kuna – rekao je Plenković.

Govorio je o zdravstvenoj reformi.

– Važna reforma, reforma koja stavlja pacijente u fokus, koja stavlja fokus na primarnu zdravstvenu zaštitu, koja stavlja fokus na bolju organizaciju mreže bolnica –  rekao je Plenković.

Prokomentirao je i to da Milanović nije pozvan na obljetnicu oslobođenja hrvatskog juga.

– Ide im na živce, ne žele ga gledati – poručio je.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović nije pozvan na obilježavanje jubilarne 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske. Organizator obilježavanja je, između ostalih, Dubrovačka županija.

– Obilježavanje oslobađanja juga Hrvatske nadstranačka je manifestacija i nema nikakve veze sa strankama. Hrvatska vojska i policija kao i sve ratne postrojbe s područja županije, a koje u programu imaju poseban mimohod, su po definiciji nadstranačke. Namjera nam je da proslava odiše zajedništvom i dostojanstvom, da nosi poruku neprihvatljivosti bilo koje agresije i da ima pečat domoljublja – rekli su nam iz Dubrovačke županije. 

– Nazočnost predsjednika Milanovića dalo bi proslavi dnevno politički svađalački ton što nam je neprihvatljivo. U središtu proslave moraju biti branitelji, a ne predsjednik RH i prijepori koje dnevno inicira. Stoga na ovu svečanost nije pozvan predsjednik Milanović – razjasnili su.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...