VIDEO Rolex, novac i privatna teretana! Pogledajte kako su ‘pali’ članovi kartela u Srbiji

U velikoj akciji policije u Srbiji uhićene su vođe balkanskog narko kartela koji je posljednjih godina organizirao šverc više od 7 tona kokaina na području Europe, javlja Kurir.

Srpska policija je uhitila ljude na području Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako se vidi na snimkama, MUP je članove kartela uhitio u luksuznim kućama i stanovima od kojih neke imaju i svoje profesionalne teretane.

Policija je pronašla i veliku svotu novca, eura, dinara te drugih valuta. 

U stanu koji su opremljeni kožnim garniturama i umjetninama su pronašli i skupocjene Rolex satove.

Foto: MUP Srbije

Organizirana kriminalna grupa koju čini 20 ljudi sumnjiči se da je umiješana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizirane kriminalne grupe sumnjiče se da su tijekom 2020. godine sudjelovali u nabavci i transportu preko šest tona kokaina iz Južne Amerike prema zemljama Zapadne Europe i Srbije, priopćilo je Tužiteljstvo za organizirani kriminal.

– Srbija je još jednom uspješnom akcijom pokazala i dokazala da je pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organiziranog i svih drugih vidova kriminala. Pripadnici MUP po nalogu Tužiteljstva za organizirani kriminal, uz koordinaciju Europola, uhitili su 13 ljudi, pripadnika organizirane kriminalne grupe sastavljene od više nezavisnih skupina koje su funkcionirale kao balkanski kartel.

Foto: MUP Srbija

U suradnji s Europolom, Srbija je uspjela identificirati ključne mjere na svoj teritoriji i mapirati njihove kriminalne aktivnosti širom svijeta. Radi se o pet tona kokaina zapaljenog na Arubi, 1, 2 tone u Belgiji, 740 kilograma u Rotterdamu, u Holandiji. Pronađena je veća količina novca i oružja na 20 lokacija. Za uspješnu borbu protiv organiziranog kriminala potrebna nam je međunarodna akcija – rekao je šef UKP Ninoslav Cmolić.

Foto: MUP Srbija

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...