Vozača busa ispitali, odredili mu istražni zatvor: Terete ga da je skrivio nesreću na A1 kod Brinja

Vozač busa (57) iz Albanije ispitan je te ga se tereti da je 25. veljače 2023., oko 23:40 sati na području općine Brinje, vozio bus albanskih registracija te nije održao pravac kretanja vozila i tako izazvao prometnu nesreću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako navodi DORH, skrenuo je u desno na zaustavnu traku, a potom izvan kolnika na zemljano uzvišenje, gdje je prednjom desnom stranom vozila udario u kamenu stijenu od koju se odbio natrag na kolnik, te tijekom zanašanja preko cijele širine autoceste udario u zaštitnu metalnu ogradu od koju se, od siline udarca, odbio i prevrnuo na lijevu bočnu stranu. 

U prometnoj nesreći je jedan putnik (albanski državljanin) smrtno stradao, dok je šest putnika (albanski državljani) zadobilo teške tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor te odredio jamstvo u gotovom novcu koje može zamijeniti istražni zatvor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...