Vučićev cirkus na jugu Srbije: Pozivao ljude u novoformiranu stranku, vikao ‘živjelo Kosovo’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u subotu na okupljanju “Srbija sanja i snovi ostvaruju” u Vranju da “neće priznati Kosovo i da se zakleo na Ustav i Miroslavljevo evanđelje”, pišu srpski mediji. 

Uoči Vučićevog dolaska na ulazu u Vranje snimljene su duge kolone autobusa s građanima iz Leskovca, Vlasotinca, Bojnika i drugih općina s juga Srbije, a kako javljaju srpski mediji, desetine autobusa iz općina s Kosova. 

– Znam na što sam se zakleo, na Ustav Srbije i Miroslavljevo evanđelje. Neću ja biti taj koji će im potpisati nezavisnost Kosova i Metohije! Nema predaje, nećemo priznati neovisnost ni de facto ni de jure – kazao je Vučić tijekom obraćanja u dvorani u Vranju, gdje je dočekan skandiranjem i svirkom trubača, prenosi Nova.rs

Beograd: Održana sjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke u mts Dvorani

Foto: Amir Hamzagic

Također, govoreći o formiranju Narodnog pokreta za državu, rekao je da je “jako važno da se ujedinimo i pozovemo one druge koji do sada nisu bili ni u jednoj stranci, a žele da sačuvaju našu Srbiju”.

– Nema to veze s gašenjem i prestankom rada političkih stranaka. U uvjetima kada smo pod takvim pritiskom izvana, kada imamo rat u Europi, važno je zaposliti sve pametne ljude. I oni koji su u strankama, i oni koji nisu u strankama. Svi oni koji su za normalnu Srbiju. Svi oni koji su za pristojnu Srbiju, svi oni koji žele razvoj i napredak Srbije. Ujedinimo se svi! Imamo toliko intelektualaca, poštenih radnika, dobrih seljaka… Ujedinimo se svi, pokušajmo da izdržimo u naredne dvije godine, da sačuvamo našu djecu za budućnost i da nastavimo da gradimo Srbiju – rekao je Vučić danas, a prenosi Blic

Beograd: Sjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke održana u mts Dvorani

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

On je u Vranju započeo turneju po Srbiji gdje će tražiti podršku Narodnom pokretu. Kako je rekao, “bilo je dosta ratnika na tastaturi, onih koji bi trgovali životima drugih, a ne svoje djece”.

– Prvo što će napraviti jest pobjeći u domovinu, bilo da je riječ o Hrvatskoj, Francuskoj ili nekoj trećoj zemlji. I evo ja ću tužiti majke da dovedu djecu u ljesovima – rekao je Vučić. 

– Ja vas molim da, kada završimo krajem maja, početkom lipnja, pristupite Narodnom pokretu za jedinstvenu državu Srbiju. Tko misli da se politika vodi lupanjem čekića o stol, politika se tako ne vodi, jer ponekad, kad se slonovi tuku, moraš se sakriti. Neka velike sile vode svoje ratove, a mi pokušajmo da sačuvamo plodnu osnovu za budućnost, da imamo više djece, da imamo Srbiju. Ja vas to molim – rekao je Vučić pa dodao da će tu podršku ”oni znati uzvratiti’. 

– Nema odustajanja. Živio Pčinjski okrug i jug Srbije, živjelo Vranje! Živjelo Kosovo i Metohija – rekao je Vučić, prenosi Blic

 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...