Zadnji je dan kada se možete sami popisati preko interneta

Danas je zadnji dan prve faze provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, u kojoj građani mogu sami popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo, kažu u DZS-u, napominjući da takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Državni zavod za statistiku provodi popis stanovništva u dvije faze – od 13. do 26. rujna samostalnim popisivanjem stanovništva u elektroničkom sustavu e-Građani, te od 27. rujna do 17. listopada kada će popisivači popisati sve koji se nisu samostalno popisali.

U drugoj fazi, od 27. rujna do 17. listopada, popisivanje će provoditi popisivači na terenu, osobnim intervjuom sa stanovništvom te uz pomoć prijenosnih računala.

Do subote popisano više od 1.157.000 građana

U prvoj fazi provedbe popisa stanovništva u Hrvatskoj do subote, 25 rujna u 15 sati uspješno se samopopisalo više od 1.157.000 građana, izvijestio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Najviše samopopisanih je bilo u Gradu Zagrebu – njih 354.919, a slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 115.159 i Primorsko-goranska županija sa 100.372 samostalno popisanih.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...