Zagreb: ‘Žalili su se na sve naše natječaje. Preko Google Mapsa smo našli kuću. I zapalili aute’

Kada su prije skoro dvije godine planuli automobili zagrebačkog poduzetnika Tomislava Krsnika i supruge Maje, prva poveznica je bila odvjetnički posao njegova brata, danas pokojnog Krešimira Krsnika. Jer odvjetnik Krsnik je branio mnoge osobe koje se spominju u crnoj kronici, a vjerojatno najpoznatiji klijent mu je bio i pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pogledajte video: Zapalili im aute ispred kuće

Borba za milijunske poslove u bolnicama

No, sada se pokazalo da su dva automobila, Mazda CX-3 i Smart, planuli zbog borbe za tržište medicinske opreme koje nabavljaju državne bolnice.

Priča je prilično nevjerojatna jer se radi o tvrtkama koje su zastupnici uglednih proizvođača medicinske i laboratorijske opreme i proteklih godina su im isplaćeni milijuni iz državnog proračuna. 

Priznali da su zapalili automobile

U četvrtak je na sudu palež priznao i izjasnio se krivim 28-godišnji Antonio L. Koji je zapalio automobile ispred kuće Krsnikovih u Remetama zajedno s prijateljem Rafaelom K.

Antonio L. je prije dvije godine, u vrijeme paleža, bio zaposlenik tvrtke Dogan Septem u kojem je direktorica njegova majka Bojana, a vlasnik njen sadašnji suprug Denis Kršek. 

Krsnikovi pak imaju tvrtke Medicom i MTF. Medicom je kroz godine zaista nabavljao opremu za bolnice u iznosima od nekoliko desetaka milijuna kuna, ali nakon paleža 2019. godine, izgubili su veliki dio poslova upravo zbog lošeg imidža koji je stvoren i jer nije bio jasan motiv napada na obitelj.

‘Našli smo kuću na Google Mapsu i kupili benzin’

Dogan Septem je kasnije osnovan, ali i oni su od 2018. do 2020. isporučili više od 35 milijuna kuna opreme bolnicama.

U borbi za tržište, Medicom se legalno žali na natječaje na kojima je prošao Dogan Septem.

‘Žalili su se na natječaje pa smo to učinili’

I uspijeva ih na legalan način nekoliko srušiti. I to je jako naljutilo Antonia L. koji je pred policijom rekao da se na palež odlučio samostalno, a ne da je to bila odluka vlasnika tvrtke. 

– Na svaki tender koji mi prođemo, na svaki natječaj koji prođemo dobijemo žalbu od bračnog para ili prigovor na Državnu komisiju. To  je bio moj razlog zašto sam to išao napraviti – objasnio je Antonio L. pojašnjavajući da je Dogan Septem dobio zastupništvo jednog proizvođača koji su prije zastupali Krsnikovi.

Antonio je objasnio i kako je našao kuću Krsnikovih na Google mapsu, uzeo je kanistere koje ima kod kuće i kupio benzin na jednoj pumpi.

– Polili smo benzin iz kanticama i onda sam šibicama zapalio automobile – rekao je Antonio koji je pravdao i svog sudionika Rafaela da nije bio upoznat s motivima.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...