Zagrebačka županija osigurala regres za sve gerontodomaćice: Dobit će i 350 eura božićnice

Za sve gerontodomaćice u sklopu projekta „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, a trenutno ih je 90, Zagrebačka županija osigurala je po 350 eura za regres i 350 eura za božićnicu. Ugovore vrijedne 68. 600 eura, predstavnicima gradskih društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije, uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec, objavila je u utorak županija.

Trenutno 90  gerontodomaćica, koje skrbe za 547 korisnika, dobit će 350 eura božićnice i 350 eura regresa, kazao je Kolarec i izrazio nadu kako će se programu uskoro pridružiti kolege iz zaprešićkog kraja sa svojih 8 gerontodomaćica.

Projektom Zaželi se uz brigu za starije potiče i zapošljavanje teško zaposlivih žena, gerontodomaćica, koje na svom području obilaze korisnike te brinu o njihovoj higijeni, čiste kućanstvo, pomažu im oko svakodnevnih obveza, kuhaju obroke i slično.

Svoja iskustva podijelile su gerontodomaćice Ana Stepinac iz Velike Gorice i Kata Zrakić iz Samobora.

– Gerontodomaćice su za većinu korisnika ‘svjetlo na kraju tunela’ jer su nerijetko jedine koje otvaraju vrata njihovog doma – kazala je Zrakić.

Dvaput tjedno obilazimo svakog korisnika, a svaka gerontodomaćica u velikogoričkom društvu Crvenog križa ima šest korisnika koji su često osamljeni i naši im obilasci mnogo znače, dodala je Stepinac.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Jedna misao o “Zagrebačka županija osigurala regres za sve gerontodomaćice: Dobit će i 350 eura božićnice

  1. I do believe all the ideas youve presented for your post They are really convincing and will certainly work Nonetheless the posts are too short for novices May just you please lengthen them a little from subsequent time Thanks for the post

Vaša iskustva i mišljenje ...