Zašto je cijela obitelj skočila s 5. kata? Policija im pokucala, bili su ‘prepperi’? Gomilali su hranu

Petero članova obitelji iz Francuske prošlog je četvrtka palo s balkona zgrade u Montreuxu u Švicarskoj, a novi nalazi u istrazi ukazuju na to da su bili dio Prepper pokreta i živjeli u potpunoj izolaciji. Koristili su tek dvije sobe u peterosobnom stanu u kojem su živjeli, prenosi Blick.

Što je točno nagnalo peteročlanu obitelj u toliki očaj da svi skoče s balkona još uvijek nije poznato, a policijski službenici kantona Vaud i dalje intenzivno istražuju ovaj slučaj.

Policija se nada da će više detalja i motiv za ovakav čin uspjeti doznati od jedinog preživjelog člana obitelji. Riječ je o 15-godišnjem dječaku koji je trenutno u bolnici, više nije u životnoj opasnosti, a nije poznato je li policija već pokušala obaviti razgovor s njim.

S obzirom na to da je obitelj iz Francuske, brojni su se francuski mediji posvetili ovoj priči, a navode da je obitelj bila dio Prepper pokreta. Prepperi stvaraju zalihe hrane i lijekova i pripremaju se tako za ‘sudnji dan’.

Prozori peterosobnog stana bili su zapečaćeni, a obitelj je koristila samo dvije sobe dok je ostatak stana bio prekriven konzervama i ljekovima, a susjedi kažu kako su neprestano naručivali ogromne količine paketa koji su im bili dostavljani pred vrata. Ovo ponašanje djeluje poprilično čudno jer, barem na papiru, troje odraslih članova obitelji nisu bili autsajderi.

Dvije sestre blizanke bile su kćeri poznatog i cijenjenog alžirskog pisca koji je ubijen prije 60 godina od strane desničarskog pokreta koji se protivio neovisnosti Alžira. Ove godine obilježeno je 60 godina od njegove smrti na zahtjev francuskg predsjednika Emmanuela Macrona.

Francuski list Journal de Dimanche razgovarao je sa šogorom preminulog para koji je rekao kako se s njima nije čuo preko 15 godina. Kaže kako su šest mjeseci nakon što su se vjenčali naprasno prekinuli sav kontakt s njim. Više izvora navodi i kako preminula osmogodišnja djevojčica nije uopće bila prijavljenja u popisu stanara zgrade. Sada se čeka da policija u razgovoru s preživjelim 15-godišnjakom rasvijetli detalje ovog tragičnog i bizarnog misterija.

Podsjetimo, obitelj je prošlog četvrtka pala s balkona zgrade u centru Montreuxa u kantonu Vaud.

– Petero članova iste obitelji je palo sa svog balkona na sedmom katu. Muškarac, dvije žene i djevojčica su preminulo, a adolescent je hospitaliziran i u kritičnom je stanju – objavila je tada policija. Prije pada policija je obitelji kucala na vrata da provjere status školovanja dječaka kojeg je obitelj podučavala kod kuće.

 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...