Zbog Milanovićevih izjava su Austrijanci pozvali na razgovor hrvatskog veleposlanika

Austrijski dnevni list “Die Presse” u srijedu je objavio kako je hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić pozvan u austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova u Beču zbog izjava predsjednika Zorana Milanovića, koji je podsjetimo oštro kritizirao lockdown za necijepljene u Austriji, izjavivši kako “to podsjeća na 30-te godine prošlog stoljeća”. 

Die Presse navodi obrazloženje austrijskog Ministarstva vanjskih poslova: “Kritika korona mjera u Austriji od strane hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića je dovela do diplomatskog nesuglasja u Beču. Ministarstvo vanjskih poslova je u srijedu pozvalo hrvatskog veleposlanika Daniela Glunčića na razgovor zbog izuzetno skurilne izjave hrvatskog predsjednika”. 
Pritom mu je preneseno “jasno čuđenje datom izjavom”. Isti izvor navodi kako su Milanovićeve izjave  “najoštrije odbijene”, priopćeno je nakon razgovora veleposlanika Glunčića i glavnog tajnika MVP-a Petera Launsky-Tieffenthala. 

“Usporedba između mjera protiv pandemije Covida -19 i fašizma je neprihvatljiva. Naša je odgovornost štiti ljude u Austriji. I tu smo odgovornost preuzeli”, navodi Ministarstvo vanjskih poslova, prenosi Die Presse priopćenje  Austrijske novinske agencije APA. 

Milanović je podsjetimo nakon privatne audijencije kod Pape u Rimu rekao:  “U Austriji se danas zabranjuje ljudima koji nisu cijepljeni, da izlaze iz kuće. Što je to, znanost ili su to metode koje podsjećaju na tridesete godine? Ja imam u zadnje vrijeme problem s tim jednim mahnitanjem bez ikakvih argumenata. Znanost ne može biti istovremeno izum cjepiva, što je rezultat rada nekoliko briljantnih umova i ove gluposti s mjerama”. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...