Zbog ovih odluka koje donosite danas, već sutra možete zažaliti1. Više ste vremena online nego offline

Danas su vam sigurno zanimljive brojne aplikacije, igrice i društvene mreže. To je istovremeno i teret i razonoda našeg doba. No već za 10 godina shvatit ćete koliko ste vremena izgubili na online život, a koliko trenutaka ste propustili s partnerom, djecom, prijateljima i obitelji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako doživjeti stotu?

2. Slijedite tuđi san

Danas i jučer ste se možda uvjerili da je to dobro za vas jer želite udovoljiti roditeljima, partneru ili mentoru. No već u srednjim godinama shvatit ćete da ste oduzimali sami sebi bitnu radost ostvarivanja samog sebe i da niste živjeli kako ste htjeli. Nećete moći kriviti nikog drugog osim sebe.

3. Ignorirate vlastite osjećaje

Možda nećete imati drugu priliku za reći ‘volim te’, ‘oprosti’, ‘hvala’ ili ispraviti ono što ste rekli u prošlosti. Zato bolje da govorite otvoreno i iskreno kad imate priliku. 

4. Radite previše

Svima nam treba rad da bismo mogli preživjeti, no kada počnemo raditi previše, počnemo ga osjećati kao teret. Kada smo premoreni od posla, manje ga cijenimo i manje uživamo u njemu.

Tad shvaćamo koliko vremena trošimo na posao. Ako previše radimo, a premalo vremena provodimo s obitelji to našoj djeci poručuje da nam je novac bitniji od obitelji, a to sigurno ne želimo.

5. Zapostavljate svoje zdravlje

Svi mislimo da se bolesti događaju drugima jer ih je teško pojmiti. No imamo samo jedno tijelo. I jedan život. Dajte mu pažnje koliko zaslužuje. 

Ako svake godine vozite auto na kompletan servis, svakako valja obaviti sistematski i za sebe. 

6. Ostajete u toksičnim vezama

Ne želite povrijediti druge ili ne znate kako se izvući iz ovakvih odnosa najčešći su razlozi zbog kojih ostajemo u toksičnim odnosima.

No ako vas previše iscrpljuju i poslije susreta s njima se osjećate ljuto, razdražljivo ili depresivno – za vas bi bilo bolje da ste pošteđeni takvih osjećaja. Umjesto što trošite vrijeme na takve toksične emocije, možete ga bolje iskoristiti i biti sretniji. 

7. Ne štedite za crne dane

Neočekivani troškovi će se pojaviti i na njih treba biti spreman. Bolesti, gubitak posla ili člana obitelji stresne su situacije, ali koje uvijek zahtijevaju dodatan trošak. Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...