Zbog prijetnji smrću ravnateljici Centra za socijalnu skrb istražni zatvor 36-godišnjaku

Zbog prijetnje smrću ravnateljici jednog Centra za socijalnu skrb odgovarat će 36-godišnjak kojem je određen istražni zatvor po prijedlogu karlovačkoga Općinskoga državnog odvjetništva, koje je provelo dokazne radnje i ispitalo osumnjičenika, priopćio je u ponedjeljak DORH.

U priopćenju stoji da karlovačko Općinsko državno odvjetništvo 36-godišnjeg hrvatskog državljanina sumnjiči za kazneno djelo prijetnje po stavku “ozbiljne prijetnje”, za koje je predviđena kazna zatvora i do tri godine trajanja.

U obrazloženju piše da je on 20. ovog mjeseca oko 9,15 sati, kao stranka “došao u prostorije jednog centra za socijalnu skrb na području Karlovačke županije i ravnateljici te ustanove uputio prijetnje koje su kod nje izazvale strah za život, kao i strah za sigurnost članova njene obitelji”.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredio mu istražni zatvor “zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...