Zbog uznemirujućih poruka o piću koje prži jednjak širi se panika. Čeka se odgovor policije

U ponedjeljak navečer društvene mreže u Hrvatskoj preplavile su poruke u kojima upozoravaju ljude da ne piju sokove i vode jednog poznatog proizvođača. I na našu adresu došle su desetke poruka istog sadržaja u kojima tvrde kako su ljudi u bolnici zbog spaljenog jednjaka. U porukama se spominje da su slučajevi zabilježeni u Rijeci, Osijeku i drugim mjestima.

Foto: Facebook

Zasad još nema službenih informacija o ovim porukama. Iz nekoliko neslužbenih izvora doznajemo da takvi slučajevi nisu zabilježeni.  Poslali smo službene upite bolnici, policiji i proizvođaču te ćemo ih objaviti čim ih dobijemo. 

Foto: Facebook

Ako se ispostavi da su informacije lažne, onaj tko ih je proširio, ali i onaj tko ih širi dalje mogli bi odgovarati za širenje lažnih vijesti za što je predviđena kazna i do 4000 eura i zatvor.

Prema članku 16 (NN 114/22, 47/23) Zakona o prekršajima: Tko izmišlja ili širi lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 700,00 do 4000,00 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana u javnost je istupio Stanko Laković koji je u jednom riječkom restoranu umjesto mineralne dobio tekućinu koja mu je spržila jednjak. Taj slučaj je na Državnom odvjetništvu.

 Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...