Zelenski poručio Putinu: ‘Vrijeme je za razgovor ili će gubici Rusije biti još veći’

Volodimir Zelenski, ukrajinski predsjednik objavio je novi video na Facebooku te se obratio Ukrajincima ispred predsjedničke palače.

– Smisleni mirovni i sigurnosni pregovori su jedina šansa za Rusiju da smanji štetu od vlastitih pogrešaka.

>>STANJE U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE<<

Vrijeme je za upoznavanje. Vrijeme je za razgovor. Vrijeme je za obnovu teritorijalnog integriteta i pravde za Ukrajinu. Inače će gubici Rusije biti takvi da će vam trebati generacije da ponovno ojačate – rekao je Zelenski.

U svom noćnom video obraćanju, Zelenski se osvrnuo na prepuni skup u areni u Moskvi na kojem se okupljenima  osobno obratio predsjednik Vladimir Putin.

Događaj na gradskom stadionu Lužniki održan je u povodu proslave osam godina otkako su ruske trupe zauzele južnu ukrajinsku regiju Krim.

– U Moskvi se danas čulo mnogo riječi u vezi s godišnjicom zauzimanja Krima – rekao je Zelenski.

– Bio je veliki skup. I želim skrenuti pozornost na jedan detalj. Izvještava se da je na skupu u glavnom gradu Rusije bilo uključeno ukupno oko 200.000 ljudi – 100.000 na ulicama, oko 95.000 na stadionu. Približno isti broj ruskih vojnika bio je uključen u invaziju na Ukrajinu – rekao je.

– Zamislite samo da na tom stadionu u Moskvi ima 14.000 korpusa i još desetak tisuća ranjenih i osakaćenih. Već ima toliko ruskih žrtava od ove invazije. Ovo je cijena rata. Malo više od tri tjedna. Rat se mora završiti – rekao je.

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da je više od 14.000 ruskih vojnika poginulo od početka invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Moskva tvrdi da je poginulo samo oko 498 ruskih vojnika.

 Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...