ZEMLJA S NAJVIŠE PROCIJEPLJENIH! Izrael vraća stroge mjere, imaju više od 1100 zaraženih dnevno


Prvi put u četiri mjeseca broj novozaraženih koronavirusom u Izrealu je u jednome danu veći od 1000, objavilo je u subotu ministarstvo zdravstva. Ministarstvo je priopćilo da je u 24-satnom razdoblju zabilježeno 1118 novooboljelih, što je najveći broj slučajeva u jednom danu od sredine ožujka.

Tijekom vrhunca pandemije u siječnju, broj dnevnih slučajeva u Izraelu je premašio 10.000. Izraelski premijer Naftali Bennett u petak je izjavio da delta varijanta virusa uzrokuje porast infekcija u svijetu, pa i u ”procijepljenim zemljama poput Velike Britanije, SAD-a i Izraela”.

Trenutna procjena jest da je “učinkovitost postojećih cjepiva protiv delta varijante slabija od očekivane” i jasno je da se problem ne može riješiti isključivo cijepljenjem, rekao je.


Zbog novog porasta zaraze, Izrael od srijede opet namjerava uvesti mjere ograničenja za okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima.

Takvim događajima moći će prisustvovati samo oni koji su se cijepili, preboljeli covid-19 i koji imaju negativan test. Svi će morati nositi zaštitne maske.

Doduše nepoznanica je zašto će na okupljanja moći samo cijepljeni kad se unatoč tome što su primili vakcinu mogu razboljeti i prenijeti zarazu drugima?

Izrael je uz Veliku Britaniju država koja je procijepila najviše svojih stanovnika.

18-7-2021 FOTO-yt

PANIKA U IZRAELU! Čak 61 % zaraženih koronom, koji su u teškom stanju, BILO JE CIJEPLJENO

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...