Žena kojoj ruše bespravnu kuću u Istri: ‘Ako ne nađem smještaj, Centar će mi uzeti djecu’

Rušenje bespravnih objekata u Istri u punom je jeku, a dok neke obitelji to rade o svom trošku, drugi pak čekaju bagere. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pred domom obitelji Jasne Marković susjedi su se okupili kamionima i vozilima te blokirali prolaz do kuće, a samohranu majku Jasnu koja je vlasnica bespravno sagrađene kuće danas je posjetio i Centar za socijalnu skrb i obavijestio da bi mogla ostati bez svoje dvoje djece, javlja Danas.

– Centar za socijalnu skrb je upoznat s tim da ja nemam drugu nekretninu osim ove. Oni rade svoj posao, ali ja kao majka neću dopustiti da se to dogodi. U slučaju da se meni ne nađe smještaj, a ja ne uspijem svoju kuću zadržati dvije maloljetne kćeri će oni uzeti u udomiteljsku obitelj – kazala je Jasna, vlasnica bespravno sagrađene kuće i majka troje djece od kojih je dvoje maloljetno.

– Tužno i žalosno, kad nešto gradiš desetak godina i onda kad to moraš srušiti u jedan dan zato što si bio tamo neki broj, u državnom nekom sistemu. Mi smo odlučili sami neke stvari riješiti, ali su nam zaprijetili da će nas još više kazniti i to. Prijetili su nam većom kaznom ako ne srušimo – kazao je Ajdin, vlasnik bespravno sagrađene kuće koji je odlučio sam srušiti kuću.

Osim Centra za socijalnu skrb majku troje djece koja čeka rušenje kuće posjetio je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić. Ako će to biti potrebno, za njih je u Premanturi pronađen smještaj.

– Generalno, borba protiv bespravne gradnje je nešto što mi podržavamo, međutim tu je i socijalni aspekt i nadam se da će Državni inspektorat biti blagonaklon u smislu da se ovo malo odulji, da se ljudi mogu skućiti. Grad će tu pomoći i mi ćemo se svi boriti protiv bespravne gradnje, ali 30 godina su tu živjeli zatvorenih očiju – kazao je Zoričić.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...