Bijela kuća reagirala: 'Izvješće posebnog tužitelja o Bidenu je netočno i politički motivirano'

Bijela kuća u petak je oštro kritizirala izvješće posebnog tužitelja ministarstva pravosuđa koji je prosudio da predsjednik Biden pati od gubitka pamćenja, rekavši da uključuje netočne, neopravdane i neprimjerene kritike.

Ian Sams, glasnogovornik ureda pravnog savjetnika Bijele kuće, stao je za govornicu Bijele kuće u sobi za brifinge kako bi kritizirao izvješće specijalnog tužitelja Roberta Hura i iznio skepsu glede njegove prosudbe. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Biden: Drago mi je da nema optužbi u slučaju dokumenata


|
Video: 24sata/REUTERS

Hur je u izvješću objavljenom u četvrtak naveo da je odlučio ne podići kaznene optužbe nakon 15-mjesečne istrage Bidenovog postupanja s povjerljivim dokumentima zbog toga što je predsjednik surađivao. Dodao je da bi Bidena bilo teško osuditi i opisao ga kao “dobroćudnog, starijeg čovjeka s lošim pamćenjem.”

– Jednostavno odbijamo da je to istina – rekao je Sams.

Potpredsjednica Kamala Harris također se dotakla kontroverze.

– Način na koji je predsjednikovo ophođenje u tome izvješću okarakterizirano je više nego pogrešno i jasno je da je politički motivirano – rekla je.

Sams je rekao da su komentari posebnog tužitelja da se Biden nije mogao sjetiti datuma smrti svoga sina “prelazi sve granice”.

Biden je u četvrtak navečer bijesno reagirao na Hurove komentare o sinu, rekavši “kako se dovraga” to usuđuje spomenuti.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...