Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu, evo tko je milijarder koji ga je prestigao

Francuski milijarder Bernard Arnault prestigao je Elona Muska na ljestvici najbogatijih ljudi na svijetu, objavio je Forbes u ponedjeljak. 

Arnault je šef konglomerata luksuznih brendova LVMH, a bogatstvo njegove obitelji poraslo je za 23,6 milijarde dolara. Sa 207,8 milijardi prestigao je Muska na drugom mjestu koji vrijedi 204,5 milijardi. 74-godišnji Arnault ima petero djece i svi rade u LVMH-u, a nedavno je u odbor imenovao dvojicu sinova, a dvoje djece mu je već bilo u odboru od ranije.

Inače, Forbes listu milijardera sada korigira u stvarnom vremenu, a kako je Muskova tvrtka Tesla u četvrtak pala za 13 posto, Musku je vrijednost pala za 18 milijardi dolara. Arnault je inače na broju 1 bio i u petak. 

Forbes piše da su LVMH-u u petak dionice bilježile velik skok, a kapitalizacija LVMH-a dosegla je 388,8 milijardi dolara. Tesla s druge strane vrijedi 586,14 milijardi.

LVMH je prije tri godine kupio Tiffany za skoro 16 milijardi dolara, što je najveća akvizicija luksuznog brenda.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...