Erlić u Dardu i Belom Manastiru: 'Osječko-baranjska je primjer integracije romske zajednice'

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić izjavio je u srijedu da je Osječko-baranjska županija jedan od najboljih primjera integracije romske zajednice u društvo, što promovira i hrvatska Vlada. Erlić je u Dardi obišao projekt izgradnje 87 stambenih jedinica za pripadnike romske zajednice i Kulturni dom te Društveni dom romske zajednice u Belom Manastiru.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob predstavio mu je planove za izgradnju stambenog naselja za pripadnike romske zajednice, gdje će im se osigurati dostojanstven život, ali i uvjeti za integraciju Roma u zajednicu na pozitivan i afirmativan način.

Beli Manastir: Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić obišao je Romsko naselje u Dardi i Romski društveni centar

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

To je intencija ove Vlade, i ovog ministarstva koje usmjerava novčana sredstva EU fondova za takve projekte, rekao je Erlić te dodao da su kroz redovne programe u Hrvatskoj do sada realizirali više od 500 manjih projekata kojima se poboljšava javna, komunalna i društvena infrastruktura za potrebe Roma, ali i drugih nacionalnih manjina.

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi rekao je da je Osječko- baranjska županija pokazala primjer kako se može raditi na realizaciji projekata za pripadnike romske zajednice te zahvalio svim gradonačelnicima i načelnicima koji na takvim projektima surađuju sa Savezom Roma u RH “Kali Sara” i s njim osobno.

Vjerujem da će ova Vlada nastaviti s radom u kontinuitetu, da nećemo stati, nego da ćemo realizirati sve naše planirane projekte i tako poboljšati položaj pripadnika romske nacionalne manjine, dodao je.

Beli Manastir: Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić obišao je Romsko naselje u Dardi i Romski društveni centar

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Gradonačelnik Belog Manastira podsjetio je da je romski Društveni dom otvoren potkraj prošle godine i da je u njega uloženo oko dva milijuna kuna, od čega je većinu osigurao Savez Roma u RH “Kali Sara”, a sufinancirali su ga Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova te Grad Beli Manastir. Najavio je da se uskoro počinje izgradnja zamjenskih stambenih objekata za pripadnike romske zajednice koji bi se gradili u iduće tri godine kako bi se riješio njihov problem trenutačno neprimjerenih životnih uvjeta.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...