FOTO Brojni građani Skadra su se okupili na mjestu tragedije: Bacaju cvijeće u hladnu rijeku

Strašna tragedija potresa Albaniju. Alma (39) s troje maloljetne djece prošlog tjedna je skočila u rijeku Bojanu u albanskom gradu Skadru. Policija sumnja da je majka počinila samoubojstvo, a pritom u smrt odvela i djecu od devet, šest i četiri godine. Brojni građani okupili su se na Dan cvijeća i marširali do mosta na Buni odakle su u rijeku bacili cvijeće za tragično preminule i nestale za kojima se i dalje traga, javlja Euronews Albania.

Teuta Qyteza, zamjenica gradonačelnika općine Skadar, izrazila je solidarnost cijelog grada zbog teškog gubitka nevinih života te pozvala da osude nasilje čak i kada se ono ne događa na vratima vlastite kuće.

– Svi smo zajedno danas, na ovaj dan kada je Skadar darovao 6. svibanj, dan cvijeća, u potrazi za nekim cvijećem koje je tragično odsječeno iz života. 6. svibanj u Skadru se slavi s djecom, cvijećem, pjesmom, recitacijama, ali danas je svima nedostajalo nešto bitno, duhovno – rekla je pa dodala da se nada kako će nestale pronaći žive. – Kao majka, kao žena, kao predstavnica općine Shkodër, osjećam se jako tužno i tužno… – rekla je.

Tužiteljstvo Prvostupanjskog suda opće nadležnosti navodi da su na osnovu dokaza osnovane sumnje da je državljanin E. A., kao rezultat kontinuiranog psihičkog nasilja nad suprugom, u vidu kontinuiranih uvreda i preljuba, ozbiljno narušavajući njeno dostojanstvo, izazvao samoubistvo A. A., za koju se sumnja da se u teškom psihičkom stanju bacila u rijeku zajedno sa troje maloljetne djece. Nastavljaju s očevidom, tvrdi tužiteljstvo, u cilju pregleda svih video snimaka kamera oko mjesta tragedije, u cilju otkrivanja putanje i pronalaska tijela, saslušanja svih osoba koje znaju za događaj te prikupljanja potrebnih podataka u vezi sa potpunim rasvetljavanjem okolnosti krivične činjenice i za individualizaciju krivične odgovornosti. 

 

Ergis A. (31) demantirao je navode da ju je već duže vrijeme maltretirao. – Moj odnos sa suprugom je bio normalan i nisam uzrok za takav postupak – kazao je policiji. Priveli su ga, a sumnjiče ga za obiteljsko nasilje i izazivanje samoubojstva. Stari je znanac policije koji je ranije osuđivan zbog droge. 

Iz rijeke su izvukli tijela dvije djevojčice, dok se za tijelom nestale žene i još jednim djetetom i dalje traga. Obitelj nestale žene tvrdi kako ju je suprug svakodnevno maltretirao i ponižavao te tjerao iz kuće. Upravo je Ergis A. prijavio nestanak supruge i djece. 

Ne čekajte, potražite pomoć ako vam je potrebna

Ako vam treba pomoć, možete je zatražiti na ove brojeve telefona za psihološku pomoć:

Klinika za psihijatriju i psihološku medicinu – KBC Zagreb
U sklopu Klinike djeluje CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA gdje se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefonom 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

Psihološki centar TESA
Telefon za psihološku pomoć radnim danom od 10 do 22h: 01 4828 888
Internet savjetovalište – 0 – 24 sata, svim danima: psiho.pomoc@tesa.hr 

Kako si?
Savjetovanje putem e-maila i u prostorima Udruge: savjet@kakosi.hr

Hrabri telefon – savjetodavna linija za roditelje i djecu
Besplatna savjetodavna linija za djecu: 116 111 i besplatna savjetodavna linija za roditelje: 0800 0800, otvorene radnim danom od 9 do 20h. Chat otvoren radnim danom od 15 do 19h i savjetovanje putem e-maila: savjet@hrabritelefon.hr i hrabrisa@hrabritelefon.hr

Plavi telefon
Besplatna savjetodavna linija: 01 4833 888, savjetovanje putem e-maila: info@plavi-telefon.hrSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...