Navaljni dan prije smrti na sudu se smijao i zbijao šale o sučevoj plaći: 'Zagrijte i moj novčanik'

Na televizijskom ekranu zatočeni ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni, koji je umro u petak u zatvoru, gledao je kroz prozor s rešetkama, smijući se i zbijajući šale o tome kako ima sve manje novca i sučevoj plaći.

Četrdesetsedmogodišnjak je izgledao dobro i veseo, svjedočeći putem video veze u četvrtak. Kamera je pokazala i sudske dužnosnike kako se smiju zajedno s njime.

Dan poslije, ruska zatvorska služba objavila je da je umro nakon što se srušio i izgubio svijest u kažnjeničkoj koloniji sjeverno od Arktičkog kruga gdje je služio dugogodišnju kaznu zatvora. 

– Poštovani suče, poslat ću vam broj mojeg privatnog računa kako biste mogli iskoristiti svoju veliku plaću saveznog suca da ‘zagrijete’ moj račun jer mi ponestaje novca – rekao je.

Portal SOTA objavio je da je sudsko ročište sazvano nakon “svađe” sa zatvorskim dužnosnikom koji je Navaljnom pokušao zaplijeniti kemijsku. 

Navaljni je kasnije u četvrtak na X-u napisao da je dobio 15 dana samice, četvrti put u manje od dva mjeseca. To je bila njegova posljednja poruka.

Ruske novine Novaya Gazeta citirale su njegovu majku koja je rekla da je njezin sin bio “živ, zdrav i sretan” kad ga je posljednji put vidjela 12. veljače.

Novaya Gazeta je izvijestila da je Ljudmila Navaljna u Facebook objavi u petak napisala: “Ne želim čuti nikakvu sućut. Vidjeli smo ga u zatvoru 12. veljače, na sastanku. Bio je živ, zdrav i sretan.” Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...