Novine misteriozno nestale iz gradića na dan kad su objavili priču o užasnom silovanju

Gotovo svi primjerci tjednih novina Plaindealer okruga Ouray ukradeni su nedavno s polica u malom američkom gradu u Coloradu. 

U tom izdanju Plaindealera detaljno je opisan slučaj seksualnog zlostavljanja u kojemu su optužena tri lokalna mladića, a jedan od njih je posinak šefa policije Ouraya Jeffa Wooda. S obzirom na to da nije bilo novina, mještani nisu mogli pročitati detalje slučaja.

– Žao mi je što većina mještana, koji vole pročitati naše lokalne novine, nisu dobili svoj tjednik. Prilično je jasno da netko nije želio da građani ovaj tjedan pročitaju vijesti – priopćila je suizdavačica Plaindealera Erin McIntyre.

– Ostavljam vama da donesete zaključke o tome koju priču nisu htjeli da pročitate – rekla je i tako implicirala da su krivci netko tko je povezan s optuženima. 

O slučaju ‘nestalih novina’ pisali su poznati mediji diljem Amerike.

Kroz par dana se javio ‘krivac’ koji je vratio novine.

Naime, Paul Choate, 41-godišnji ugostitelj, blizak obitelji žrtve, zgrozio se tekstom koji je trebao izaći te je sljedeći dan uzeo novine u kojima su opisani eksplicitni detalji o seksualnom napadu koji se dogodio u svibnju prošle godine. Žrtva je imala 17 godina, a počinitelji su Gabriel Trujillo (20), Ashton Whittington (18) te Nate Dieffenderffer, posinak šefa policija kojemu je tada bilo 17 godina.

Seksualni zločin dogodio se u podrumu kuće šefa policije Jeffa Wooda, piše NBC Boston.

– Vratio sam novine i ponudio naknadu za izgubljeni prihod. Predao sam se vlastima 20. siječnja. Moja namjera je bila potpuno suprotna od onog što se prikazivalo. Htio sam ukazati na to da se nisu smjeli objaviti detalji iz iskaza žrtava bez njihovog pristanka. Zgrozio me i prikaz detalja. Bilo je neodgovorno to objaviti bez pristanka žrtve – napisao je Choate na Facebooku.

 

Šef policije Ouraya Jeff Wood od ovog je tjedna na plaćenom dopustu te čeka ishod kaznenog postupka protiv njegova posinka i još dvojice koji su silovali djevojku u podrumu njegove kuće.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...