Odvjetnik o slučaju Danke Ilić: 'Više ne možemo govoriti da je ubijena, policija se osramotila'

Sve što sam ranije govorio se obistinilo. I tužiteljstvo i visoki dužnosnici policije su se medijski eksponirali i tako htjeli glorificirati svoj rad koji je na kraju ispao nula. Tijelo nije pronađeno, a s obzirom na to da su preplašili okrivljenog od kojeg su očigledno iznudili izjavu u policiji, čovjek je sada dočekao priliku, rekao je srpski odvjetnik Borivoje Borović o slučaju nestale Danke Ilić za Novu.rs.

Borović je prokomentirao saslušanje Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubojstvo nestale djevojčice. Janković je negirao da je uopće vidio djevojčicu, a kamoli je udario službenim vozilom.

– Danas, 04.06.2024. godine, u prostorijama Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru, saslušan je osumnjičeni Srđan Janković, koji je u potpunosti negirao izvršenje kaznenog djela – stoji u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva u Zaječar.

Odvjetnik Borović tvrdi:

– Ako je ikada i priznao, nakon ubojstva Dragijevićevog brata, odustao je od priznanja. Iskoristio je priliku da sada tvrdi da mu je ranija izjava iznuđena pod torturom. Kada je čuo da mu za teško ubojstvo prijeti doživotni zatvor, imamo ovaj obrat.

‘Dokaza više nema’

Smatra kako dokaza više nema.

– Mi ne možemo više govoriti da je dijete ubijeno. Nema nijedne pravne kvalifikacije. Nema materijalnih tragova i smatra se da je dijete nestalo. Ne vidim razlog da oni budu procesuirani. Ovaj predmet je apsolutno pao – objasnio je odvjetnik.

Vjeruje kako se u ovom slučaju policija osramotila jer niti nakon dva mjeseca nisu pronašli tijelo.

– Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno, istraga će svake sekunde obustaviti, a cijeli slučaj će biti pretvoren u farsu – zaključio je.

Podsjetimo, Danka (2) je nestala 26. ožujka dok je s majkom bila u Banjskom Polju na vikendici. Uslijedila je velika potraga. Nakon deset dana uhićena su dvojica radnika Vodovoda, Dejan Dragijević i Srđan Janković. Sumnjalo se da su djevojčicu udarili automobilom, tijelo stavili u prtljažnik i odvezli ga na deponij. Roditelji malene Danke rekli su kako je čitava obitelj prolazila kroz emotivni pakao tijekom potrage za djetetom, ali i nakon što su saznali da je ubijena. U utorak je došlo do obrata u istrazi…Source link

Jedna misao o “Odvjetnik o slučaju Danke Ilić: 'Više ne možemo govoriti da je ubijena, policija se osramotila'

  1. What a fantastic article! The clarity and detail with which you explained the topic are truly commendable. Readers will greatly benefit from the depth of knowledge and useful information presented. It’s evident that your understanding of the subject is profound. Anticipating more of your exceptional work. Thank you for enlightening us with your expertise.

Vaša iskustva i mišljenje ...