Putin čestitao ruskoj vojsci na zauzimanju Avdijivke: 'Izvanredne vojne aktivnosti'

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je u subotu vojnim postrojbama i njihovom zapovjedniku na zauzimanju ukrajinskog grada Avdijivke, izvijestile su ruske novinske agencije.

“Za izvanrednu vojnu aktivnost, izražavam svoju zahvalnost svim postrojbama pod vašim vodstvom koje su sudjelovale u borbama za Avdijivku”, poručio je Putin zapovjedniku skupine centralnih postrojbi u Ukrajini.

Ukrajinske trupe povukle su se iz razorenog istočnog grada Avdijivke, objavio je novi načelnik ukrajinske vojske u ranim jutarnjim satima u subotu.

Povlačenje, najavljeno dok se Ukrajina suočava s nestašicom streljiva zbog nedonošenja odluke o američkoj vojnoj pomoći u Kongresu, imalo je za cilj spasiti trupe od potpunog okruženja ruskih snaga nakon mjeseci žestokih borbi, izvijestio je Kijev.

Zauzimanje Avdijivke ključno je za ruski cilj osiguravanja potpune kontrole nad dvjema pokrajinama koje čine industrijsku regiju Donbas, a moglo bi donijeti i pobjedu predsjedniku Vladimiru Putinu na izborima sljedećeg mjeseca.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...