Putin uz finsku granicu izgradio luksuzno imanje: Evo što sve sadrži, prvi susjed – Abramovič!

Ruski predsjednik Vladimir Putin vlasnik je tajnovitog imanja u ruskoj republici Kareliji, na samom sjeverozapadu države, nekih 30 km od finske granice, objavila je ruska istraživačka organizacija Dossier center.

O postojanju ovog imanja špekuliralo se godinama, ali sad, deset godina nakon što je započela gradnja, pojavila su se prve snimke koje navodno prikazuju luksuzno imanje.

Imanje, koje se nalazi na obali jezera Ladoga, je pod zaštitom 24 sata na dan, okružuje ga bodljikava žica, po njemu se ‘motaju’ razni obavještajci i članovi osiguranja spremni odgovoriti na svaki napad, pa tako i onaj dronovima, pišu Rusi.

Ovo Putinovo imanje uključuje tri rezidencije koje se zovu ‘Ribarska koliba’, ‘Vrtna kuća’ i ‘Štala’. No to su samo nazivi, nemaju ove kuće veze sa štalama. Sve odreda su luksuzno uređene.

Foto: Dossier Center, YouTube/Screenshot

Glave za tuš stajale su 4000 dolara komad, bidei navodno po 9000 dolara… Za talijanski Fior di Bosco mramor izdvojeno je 80.000 dolara.

Lokalci kažu da Putin na imanje svrati barem jednom godišnje. 

– Kad je tu, sve je puno osiguranja. Ulazi su blokirani, okolni otoci budu stavljeni ‘pod ključ’ – tvrde iz Dossier Centra.

POGLEDAJTE VIDEO: Putin razgovara s Putinom

Vladimir Putin


|
Video: 24sata/REUTERS

Na imanju se nalaze dva heliodroma, dva pristaništa za jahte, a tu je i stado krava kako bi Putin mogao uživati u najboljem domaćem mesu. Navodno postoji i mini-pivovara, plaćena 350.000 dolara! Tu je, ako im se ne pije pivo, i čajanka koja ima pogled na jezero. 

Snimka dronom uhvatila je i vodopad, kojeg je Putin prisvojio od obližnjeg nacionalnog parka, na kojem se imanje nalazi! Jednostavno ga je ogradio i sad je to njegovo…

– Za “vlasnika slapa” nasuprot vodopada postavljena je sjenica kako bi se mogao sam diviti biseru nacionalnog parka – napisao je na Twitteru, po novome X-u, Anton Geraščenko, savjetnik pri ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova nakon objave Dossiera.

U blizini jedne od rezidencija ‘niknuo’ je nasip kojeg prije nije bilo, novinari Dossiera pretpostavljaju kako je na imanje nakon početka rata u Ukrajini postavljen protuzračni sustav Pancir-S1..

Na četiri kilometra od Putinova imanja vilu posjeduje Roman Abramovič. Na svojem posjedu Abramovič ima restoran, heliodrom… Sve što i Putin.

Putin je vlasnik vile u malom mjestu Valdai. Ovdje pogledajte kako izgleda unutrašnjost vileSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...