Skupili 3000 paketa za sigurne kuće: ‘Najljepši dan u životu’


Ljudi su često skeptični prema humanitarnim akcijama i misle da njihova mala donacija koju će uplatiti jer nisu otišli na kavu taj dan neće ništa značiti. No to nije tako. Upravo donacije od dva eura mijenjaju tok povijesti, rekla nam je Ana Gruica Uglešić, koja se prije tri mjeseca priključila humanitarnom radu Brune Lerotića, poznatog humanitarca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ivanec Križevački: Obnova kuće koja je izgorila u požaru


04:34

Ivanec Križevački: Obnova kuće koja je izgorila u požaru


|
Video: Damir Spehar / PIXSELL

Danas, na Dan žena, oko 3000 paketa stiglo je u prave ruke, onima kojima su najpotrebniji – ženama u sigurnoj kući. Obavijest o akciji Bruno je objavio na svojem profilu na Instagramu, a ovaj put nisu prikupljali novac nego isključivo potrepštine.

storyeditor/2024-03-07/ana.jpg

– Kao i svake godine, tako i ove za Dan žena pokušavamo oraspoložiti sve žene (majke, kćeri, bake) žrtve nasilja, zlostavljanja… Inače im tijekom cijele godine sve omogućimo, ali ipak je Dan žena, pa svaka žena zaslužuje dobiti dar i ružu. Tako i sve dame za koje mi brinemo, bilo da su iz obitelji ili iz sigurnih kuća. Uplata nema za tu akciju nego je to jedna od onih akcija za koje se morate potruditi sami… Kao i uvijek kod ovakvih darivanja, vrlo mi je važno da u svakom paketu bude pismo s nekoliko toplih riječi podrške za te dame jer itekako im je i to potrebno – dio je opisa humanitarne akcije koju je objavio Lerotić.

Ana je dalmatinski dio paketa osobno prihvaćala u Poliklinici Uglešić:

– Ne mogu vam opisati. To mi je bio najljepši dan u životu jer, kad vam dođe 600 žena s tako lijepim osmijesima i dobrom namjerom, energija je neopisiva. Dala sam sebi umjetničku slobodu nazvati akciju ‘Žena ženi ne mora biti vuk’, sve je bilo nabijeno srećom, suzama, smijehom i ponosom, a žene su samo dolazile. Svi ti paketi ostali su u Splitu i podijelili smo ih na deset adresa: ustanova poput Sigurne kuće Caritas Split, udruge Most – centar za beskućnike, udruga Caspera i mnoge druge – rekla je Ana pa dodala da su voditelji ustanova kojima su stigle donacije inicijativom i trudom oduševljeni.

Foto: Instagram

Kako kaže, iako se humanitarnim radom ne bavi dugo, Gruica je u to ušla 300 posto.

– To sad živim i mi se znamo našaliti pa reći da, jednom kad uđete u ‘tim nenormalni’, nema povratka. Osjećaj koji sam sebi priuštiš kad pomažeš nekome ne može se platiti ničim na svijetu, vjerujte mi. Svima preporučujem da probaju, neopisiv je osjećaj pomagati – zaključila je.

Žene su akcijom oduševljene, kao i osjećajem da ipak nisu same. Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...