Trump od Vrhovnog suda traži imunitet od kaznenog progona

Bivši američki predsjednik Donald Trump u utorak je podnio podnesak Vrhovnom sudu SAD-a u kojem traži imunitet od kaznenog progona zbog pokušaja poništavanja svog izbornog poraza 2020., a slučaj bi se trebao naći pred sucima sljedeći mjesec. Trump se žali na odluku nižeg suda koji je odbio zaštiti ga od kaznenog postupka koji vodi posebni tužitelj Jack Smith jer je bio predsjednik kada je poduzeo radnje s ciljem poništavanja izborne pobjede Joea Bidena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tenisice: Donald Trump


02:35

Tenisice: Donald Trump


|
Video: 24sata/REUTERS

Podnesak iznosi argumente slične onima koje su Trumpovi odvjetnici ranije iznijeli pokušavajući ga zaštititi od kaznenog progona i ponavlja izjave koje je Trump dao tijekom kampanje.

“Predsjednik ne može funkcionirati, a samo predsjedništvo ne može zadržati svoju neovisnost ako se predsjednik suoči s kaznenim progonom za službena djela nakon što napusti dužnost”, stoji u podnesku.

Trump, prvi bivši predsjednik koji se suočava s kaznenim progonom, republikanski je kandidat na predsjedničkim izborima 5. studenoga na kojima će se sučeliti s demokratskim predsjednikom Joeom Bidenom.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...