U moru kod Lošinja su pronašli minu iz Drugog svjetskog rata: Izradili detaljan plan uništenja

U području lošinjskog akvatorija otkrili su protubrodsku minu zaostalu iz 2. svjetskog rata. Riječ je o relativno velikoj mini koja ranije nije bila uočena jer je većim dijelom bila ukopana u muljevito morsko dno. Zbog lokacije na kojoj su je pronašli i zbog njenih značajki, nije ju moguće uništiti na mjestu pronalaska pa su izradili plan izmještanja i neutralizacije mine.

Plan sadrži niz aktivnosti u koje će biti uključen Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja, Policijska uprava primorsko-goranska, Regionalna protueksplozijska jedinica Rijeka, Grad Mali Lošinj i druge hitne službe, komunalna i trgovačka društva. Postupak izmještanja i neutralizacije ovisi i o vremenskim uvjetima te će se taj aspekt uzeti u obzir kod odabira dana u kojem će se postupak provesti.

– Kako bi se zaštitila sigurnost građana na sam dan provedbe postupka podizanja, premještanja i uništenja mine, postoji mogućnost ograničavanja kretanja u jednom rubnom, gotovo minimalnom, dijelu naselja Mali Lošinj, dok bi velika većina našega grada funkcionirala neometano i bez ikakvih ograničenja – izvijestila je PU primorsko goranska.

Točne lokacije posebne regulacije kretanja, kao i datum izmještanja mine, objavit će se pravovremeno sa svim potrebnim uputama za građane.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...