Coinbase – Iskustva s najpoznatijom platformom za kupnju kriptovaluta

Živimo u digitalnom dobu gdje papire zamjenjuju mrežni signali, stoga nije ni čudno što se kao alternativa klasičnim novčanicama i kovanicama pojavio digitalni novac u obliku kriptovaluta. One imaju sve karakteristike klasičnih valuta osim što ne postoje u fizičkom obliku i što iza njih ne stoji država. Mnogi su se odlučili iskoristiti priliku i za laku zaradu njihovim trgovanjem. No kako to sve skupa funkcionira?

Kriptovalute – sredstvo plaćanja i trgovanja

Danas se Bitcoin, Ethereum, XRP, Dogecoin i ostale kriptovalute mogu koristiti i kao sredstvo plaćanja. Jednako kao i kad plaćate karticom, postoje aplikacije koje djeluju kao posrednici između vas i onoga kome plaćate. Drugim riječima, vaš će Bitcoin pretvoriti u dolar ili neku drugu valutu i na taj ćete način izvršiti uplatu. S druge strane, kriptovalute su odlične za trgovanje. Imati kriptovalutu jednako je kao i kad imate dionice – vrijednost im raste i pada, a ovisno o tome možete zaraditi ili izgubiti novac. Sjajna platforma i za početnike i za stručnjake u tom području je Coinbase.

Platforma za kupnju, prodaju i zamjenu kriptovaluta

Zbog sve većeg interesa za kupnjom kriptovaluta, pojavila se potreba za platformom koja će biti baza za njihovo trgovanje. Tu je na scenu stupio Coinbase, osnovan 2012. godine, i ubrzo je postao najpopularnija stranica za kupnju, prodaju i zamjenu kriptovaluta s preko 56 milijuna korisnika.

Zašto? Evo nekoliko glavnih prednosti:

  • Coinbase ima jako dobru reputaciju zbog visoke sigurnosti – stranica nikad nije bila hakirana!
  • Struktura stranice je jednostavna i pregledna.
  • Ukoliko ste se na stranici registrirali putem linka za preporuku kojeg vam je poslao prijatelj ili poznanik, i vi i on dobivate 10$ bonusa za kupnje iznad 100$.
  • Nema limita za kupnje – možete kupiti kriptovalute u vrijednosti od 2$ i u vrijednosti od 2000$, što je sjajno za početnike koji tek uče kako sve to funkcionira.
  • Platforma ima i svoju mobilnu aplikaciju koja služi kao digitalni novčanik za valute.
  • Kriptovalute kupujete tako da jednostavno spojite platformu sa svojom kreditnom ili debitnom karticom.

Ipak, kao što je to i obično slučaj, postoje i neke negativne strane.

  • Naknade za trgovanje su visoke, no postoji i stranca Coinbase PRO na kojoj su naknade nešto niže. Kupujete li kriptovalutu u vrijednosti od 100£, naknade se kreću od 2,99£ do 0,50£.
  • Iako je naveden širok raspon valuta i opis za njih pedesetak, samo je dio njih dostupan za trgovanje.

Zaključak? Coinbase ima svoje pluseve i minuse, no u ovom slučaju ipak prevladavaju pozitivne strane. Najvažnije od svega, na glasu je kao najsigurnija stranica za ovu vrstu trgovanja, što bi u digitalnom svijetu trebalo biti od ključne važnosti. Imate li i vi iskustva s ovom ili pak nekom drugom platformom za trgovanje kriptovalutama? Podijelite ih s nama u komentarima.