Iskustva na Badoou i Tinderu: Je li zaista moguće pronaći pravu ljubav na aplikacijama za dejtanje?

Ah, ta ljubav! Opće je poznato kako su se mnogi ratovi u povijesti započinjali upravo zbog ljubavi, baš kao što je poznato da kada smo zaljubljeni nekako oglupavimo, pa radimo akcije koje nam prije ne bi nikada pale napamet. No jedno se u posljednjih nekoliko godina promijenilo. Dok smo prije jednog ili više desetljeća ljubav svog života tražili uglavnom po plesnjacima i noćnim klubovima, danas sve više osoba svoju polovicu traži na – aplikacijama za dejtanje.

Podsjetimo se da je najpopularnija društvena mreža na svijetu, Facebook, nastala upravo kako bi sramežljivi dečki sa sveučilišta s djevojkama dogovorili spojeve. Upravo na toj prvoj verziji Facebooka korisnik je mogao označiti koja cura mu se sviđa ili ne sviđa, da bi zatim one djevojke s kojima postoji uzajamna privlačnost poznao na piće.

Pojavom društvenih mreža, današnji adolescenti tako su sve više virtualno orijentirani te tehnologija i platforme sada zamjenjuju oblik socijalizacije „u četiri oka“, objašnjava Domagoj Bebić, profesor novih medija na Fakultetu političkih znanosti. Tako su u posljednjih nekoliko godina „isplivale“ društvene mreže Tinder i Badoo, koje su gotovo preko noći postale sinonim za pronalaženje partnera na internetu.

Istražili smo Tinder iskustva i shvatili da tu ima svega

Upravo je Tinder trenutno najpoznatija aplikacija za povezivanje osoba radi dejtanja. Aplikaciju u samo nekoliko klikova možete preuzeti na svoj mobitel, procedura „glasovanja“ je izuzetno jednostavna –  lijevo – ne sviđa ti se, desno – sviđa ti se, a također se u osnovnoj verziji može koristiti besplatno.

No nas zanimaju iskustva na Tinderu: Je li zaista moguće pronaći pravu ljubav na Tinderu ili se tamo nalaze uglavnom seksualni manijaci i ljigavci, odnosno osobe koje nikako ne mogu pronaći svoju bolju polovicu zbog nekog „nedostatka“?

Iako se na Tinderu često traži samo seks, laže se kod predstavljanja te se za profilne fotografije biraju samo one najbolje, po kojima nerijetko ne biste uopće mogli povezati fotku sa Tindera i tu istu osobu kada je vidite u prolazu, na Tinderu je ipak moguće pronaći i pravu ljubav. Ne vjerujete li nam, predlažemo da se raspitate u društvu. Sigurni smo da će vam barem jedna osoba potvrditi da zna neki par koji se upoznao na Tinderu i sada je u višegodišnjoj vezi, a možda i u braku. Ipak, statistike oko upoznavanja prave osobe na Tinderu idu u prilog ženama, vjerojatno zato što je čak 70% korisnika Tindera muškog spola! Dakle, tko želi probati, mi ga podupiremo u toj namjeri, a nećete li imati sreće na besplatnoj verziji, predlažemo vam da za bolje korisničko iskustvo na Tinderu izaberete neku od opcija koje se plaćaju: Tinder Plus® ili Tinder Gold™.

Vaše mišljenje i iskustvo nam je važno pa slobodno komentirajte. 🙂