Kako aktivirati Revolut karticu

Aktiviranje Revolut kartice je jednostavan proces koji možeš obaviti putem Revolut mobilne aplikacije. Evo detaljnog vodiča kako aktivirati svoju Revolut karticu:

  1. Preuzmi Revolut aplikaciju: Prvi korak je preuzeti Revolut mobilnu aplikaciju s Apple App Storea ili Google Play Storea, ovisno o vrsti uređaja koji koristiš. Aplikacija je besplatna i možeš je preuzeti na svoj pametni telefon ili tablet.
  2. Kreiraj račun: Nakon preuzimanja aplikacije, otvori je i slijedi upute za registraciju. Morat ćeš unijeti svoju e-mail adresu i lozinku kako bi kreirao svoj račun. Također ćeš morati pružiti neke osobne informacije kako bi Revolut mogao provesti postupak verifikacije identiteta.
  3. Verifikacija identiteta: Revolut zahtijeva provjeru tvoje identifikacije radi pružanja financijskih usluga. Kroz aplikaciju ćeš biti vođen kroz postupak verifikacije. Obično ćeš morati fotografirati svoj identifikacijski dokument (poput putovnice ili osobne iskaznice) i uslikati selfie kako bi se usporedili tvoje lice s fotografijom na dokumentu.
  4. Odabir kartice: Nakon uspješne verifikacije identiteta, bit ćeš prikazan izbor različitih Revolut kartica. Ovisno o ponudi u tvojoj regiji, možeš odabrati fizičku karticu koju ćeš koristiti za plaćanja ili virtualnu karticu koja je dostupna samo u digitalnom obliku.
  5. Aktivacija fizičke kartice: Ako si odabrao fizičku karticu, ona će ti biti poslana na adresu koju si pružio tijekom registracije. Kada primiš karticu, otvori Revolut aplikaciju i prijavi se na svoj račun. U glavnom izborniku aplikacije, pronađi opciju “Kartice” i odaberi “Aktiviraj novu karticu”. Slijedi upute na zaslonu, koje će uključivati unos posljednjih četiri znamenke broja kartice i sigurnosnog koda. Nakon što uneseš te podatke, kartica će biti aktivirana i spremna za upotrebu.
  6. Aktivacija virtualne kartice: Ako si odabrao virtualnu karticu, možeš je odmah aktivirati u Revolut aplikaciji. U glavnom izborniku aplikacije pronađi opciju “Kartice” i odaberi “Virtualne kartice”. Potom odaberi virtualnu karticu koju želiš aktivirati i slijedi upute na zaslonu. Obično ćeš morati odabrati PIN i sigurnosni broj (CVV) za svoju virtualnu karticu. Nakon toga, kartica će biti aktivirana i možeš je koristiti za online plaćanja.

To je to! Nakon što uspješno aktiviraš svoju Revolut karticu, možeš je početi koristiti za plaćanja, povlačenje gotovine na bankomatima i druge financijske transakcije. Sve upravljanje i praćenje kartice obavlja se putem Revolut mobilne aplikacije, koja pruža korisne značajke poput praćenja troškova, konverzije valuta i upravljanja financijama na jednostavan način.