NAJBOLJI RECEPT ZA KREMŠNITE

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 l mlijeka
  • 8 jaja
  • 250 g šećera
  • 100 g brašna
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 1 limun (korica)
  • šećer u prahu za posipanje

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. Razvaljajte lisnato tijesto na debljinu od otprilike 3-4 mm i stavite ga u veliki lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Pecite lisnato tijesto dok ne postane zlatno smeđe boje. Kad se ispeče, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi.
  3. U loncu zakuhajte mlijeko s koricom limuna na laganoj vatri. Pripazite da ne prokuha.
  4. U zdjeli pomiješajte jaja, šećer, brašno i vanilin šećer dok ne dobijete glatku smjesu.
  5. Polako dodajte vrelu mlijeko u smjesu od jaja, stalno miješajući kako bi se izbjeglo stvaranje grudica. Vratite smjesu u lonac i kuhajte na laganoj vatri, neprestano miješajući dok se krema ne zgusne. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  6. Ohlađenu kremu rasporedite preko ohlađenog lisnatog tijesta.
  7. Na vrhu kreme stavite drugi sloj lisnatog tijesta. Posipajte kremšnite šećerom u prahu.
  8. Ohladite kremšnite u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja kako bi se stisnule i sjedinile okusi.

Nakon što se dovoljno ohlade, uživajte u ovim ukusnim kremšnitama!

Vaša iskustva i mišljenje ...