NAJBOLJI RECEPT ZA ŠPAGETE BOLONJEZ

Sastojci:

  • 400 g mljevenog mesa (junetina ili svinjetina)
  • 1 veliki luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mrkva, naribana
  • 1 stabljika celera, sitno nasjeckana
  • 400 g pelata (pasiranih rajčica)
  • 200 ml goveđeg temeljca (može i pileći)
  • 1/2 šalice crnog vina (po želji)
  • Sol, papar, sušeni origano i bosiljak po ukusu
  • 400 g špageta
  • Parmezan za posluživanje

Upute:

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak te pržite dok luk ne postane staklast.
  2. Dodajte mljeveno meso u tavu i pržite dok ne poprimi smeđu boju, razbijajući ga drvenom žlicom kako bi se raspalo na manje komade.
  3. Nakon što meso poprimi boju, dodajte naribanu mrkvu i sjeckani celer. Kuhajte nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
  4. U tavu dodajte pelate i temeljac. Ako želite, dodajte i crno vino. Začinite solju, paprom, origanom i bosiljkom prema vlastitom ukusu. Smanjite vatru i kuhajte bolonjez na laganoj vatri oko 45-60 minuta, povremeno miješajući.
  5. U međuvremenu, kuhajte špagete prema uputama na pakiranju u posoljenoj vodi dok ne budu al dente. Ocijedite špagete.
  6. Poslužite špagete prelivene bolonjez umakom. Posipajte svaku porciju s malo ribanog parmezana.

Uživajte u ovom ukusnom jelu špageta bolonjez!