Bandićevo grobno mjesto pod tajnim je izvidima: Tri godine nakon smrti još nema dogovora

Prošle su tri godine od smrti Milana Bandića. Općinsko kazneno državno odvjetništvo potvrdilo je u četvrtak za Jutarnji list kako se provode izvidi u slučaju grobnog mjesta pokojnog gradonačelnika. 

– Općinsko kazneno državno odvjetništvo provodi izvide, koji su tajni sukladno članku 206. f stavak 1. Zakona o kaznenom postupku – stoji u odgovoru Silvije Lončar, zamjenice Općinskog državnog odvjetnika.

Od ranije je poznato kako je problem nastao zbog pozicije groba. Svojedobno je to provjeravala služba za inspekcijske poslove Ministarstva kulture.

Ana-Marija Bandić u razgovoru za RTL otkrila je kako je pisala gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću i tražila suglasnost kako bi obitelj o svom trošku podigla spomenik i time mu odala poštovanje.

– Poštovani gradonačelniče, ovo nije samo molba za dozvolu za izgradnju spomenika, ovo je apel jedne kćeri za razumijevanje, za priznanje da, bez obzira na političke razlike, svatko zaslužuje da ih se sjećamo na način koji odražava ljubav i poštovanje prema životu koji je bio posvećen našem gradu – dio je njene zamolbe.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...