Božinović: Europska razina u jačanju granične policije, povećane plaće policije

Ministarstvo unutarnjih poslova intenzivno radi na jačanju kapaciteta granične policije RH, rekao je u petak ministar Božinović, naglasivši da smo dostigli europsku razinu u tehničkoj i infrastrukturnoj opremljenosti vanjske granice EU, a povećane su i plaće policijskih službenika. “Zakoniti prelasci granice postali su lakši, a nezakoniti ulasci i kriminalitet nailaze na sve efikasniju prepreku hrvatskih policajaca, najjače granične policije u Europi. Povećana je djelotvornost upravljanja migracijskim tokovima, s kojima će se policija baviti desetljećima koja su pred nama“, rekao je Božinović na svečanoj Skupštini Sindikata policije Hrvatske, priopćeno je iz MUP-a.

U sedam godina, u opremanje i operativnu potporu hrvatskoj graničnoj policiji uloženo je gotovo 240 milijuna eura.

“Povećali smo i plaće policijskih službenika te vratili dostojanstvo ljudima na kojima počiva mir i sigurnost naše države“, rekao je potpredsjednik Vlade ministar Božinović Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skupštini su nazočili predsjednik Sindikata policije Hrvatske (SPH) Dubravko Jagić, glavni tajnik SPH-a Edin Sarajlić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, Boris Kunst, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivan Koprić te predstavnici SPH-a.

Povećanje koeficijenata i visina plaća   Božinović je naglasio da MUP ulaže i u najvrjedniju sastavnicu sustava, u ljude. Na početku njegova dolaska na čelo Ministarstva i pregovora sa SPH-om, dodao je, fokus je bio na ispravljanju prijašnjih nepravdi, povrat određenih prava, prvenstveno koeficijenata i visina plaća.

U drugom razdoblju, potpisano je nekoliko sporazuma o povećanju koeficijenata i plaća, a uvijek se vodilo računa da treba najviše pomoći onima koji imaju najniža primanja, rekao je. “Sada smo to premašili te u prosjeku, policajac, uz prekovremene sate, noćna dežurstva i ostalo što se u našem mandatu isplaćuje, može očekivati i do 2000 eura plaće“, dodao je Božinović.   Naglasio je da porast plaća policijskih službenika srednje stručne spreme bez staža u odnosu na 2018.  iznosi 119,38 posto.

„Meni je najvažnija spoznaja da smo vratili dostojanstvo ljudima na kojima počiva mir i sigurnost naše države“, zaključio je ministar.   Sigurnost kao imperativ hrvatske policije   Naglasio je i važnost sigurnosti policijskih službenika i službenica koji riskiraju i svoje živote, dodavši da je  rad na boljim uvjetima, rastu plaća i unaprjeđenju rada policijskih službenika, stalna misija.

“Zato sam zahvalan na suradnji Sindikatu policije Hrvatske, prije svega na stvorenoj atmosferi u kojoj smo na prvo mjesto stavili interese i potrebe hrvatske policije“, kazao je ministar Božinović na svečanoj Skupštini tog Sindikata. Istaknuo je kako redoviti sastanci s reprezentativnim sindikatima potvrđuju uspješnu izgradnju kvalitetnog socijalnog dijaloga, a Sindikat policije Hrvatske prepoznat je kao najbrojniji i najjači sindikat državnih službi, stoji u priopćenju.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...