Veleposlanstvo SAD-a: 'Imamo vježbu u Zagrebu, po obodu grada mogu letjeti zrakoplovi'

Nakon višemjesečnih pomnih priprema u koordinaciji s hrvatskim vlastima, Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu najavilo je da će u petak, 12. travnja od 8 do 12 sati provesti obuku za upravljanje kriznim situacijama. Sama vježba održat će se u više lokacija u i oko Veleposlanstva SAD-a i drugih lokacija u Zagrebu, priopćili su. Po obodu Grada Zagreba mogu letjeti zrakoplovi u tom periodu, navode.

Ova je vježba vrhunac dugogodišnjeg programa zajedničke kombinirane obuke (JCET) između Zapovjedništva za specijalne operacije SAD-a u Europi i hrvatske policije. Ova posljednja vježba pokazuje predanost koju Sjedinjene Države dijele na povećanju protuterorističkih sposobnosti i sposobnosti prvog odgovora s Hrvatskom, ključnim saveznikom u NATO-u.

Veleposlanstva i konzulati Sjedinjenih Američkih Država diljem svijeta dužni su provoditi godišnje vježbe upravljanja kriznim situacijama kako bi pripremili zaposlenike za prirodne ili umjetno izazvane izvanredne situacije. Snažni bilateralni odnosi i suradnja između Sjedinjenih Država i Vlade Hrvatske stvaraju jedinstvenu priliku za provođenje ove zajedničke, velike vježbe upravljanja kriznim situacijama uživo.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj razumije da će ova vježba utjecati na normalne operacije u Veleposlanstvu i okolnom području i cijeni podršku onih na koje je vježba utjecala, navode u priopćenju.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...