HDZ-u 67, SDP-u 41? Evo zašto se prvi rezultati izbora znatno razlikuju od izlaznih anketa

Prvi rezultati koji se objave u 21 sat su obično znatno nepreciznije i slabije daju sliku konačnog izbornog rezultata od izlaznih anketa. Razlog je što birački odbori u manjim mjestima šalju svoje rezultate, a uglavnom je manji udio birača iz gradova. 

Naime DIP je u 21 sat imao 24,25 posto biračkih mjesta obrađenih, a samo jedno u Zagrebu. Prema tim podacima HDZ osvaja 67 mandata, SDP 41, Most 9, Domovinski pokret 10, IDS 4.

Prije četiri godine, prvi rezultati u 21 sat na 23 posto obrađenih biračkih mjesta u Hrvatskoj, bez dijaspore, dali sljedeće rezultate: HDZ 71 mandat, a na kraju su osvojili 63, SDP-ova kolicija 45 mandata, a na kraju su osvojili 41 mandat. Domovinski pokret je pogođen točno i u 21 sat i na kraju izborne noći je bilo 16 mandata. Most je 2020. u 21 sat imao četiri mandata, a osvojili su u konačnici dvostruko više. Možemo je imao također 4 mandata, a u konačnici su osvojili sedam.  Stranke koje su danas Centar su imale 1 mandat, a osvojile su tri. Prvi rezultati su dobro pogodili da HNS i Čačić osvajaju po jedan mandatIgre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...