Kruže uznemirujuće snimke: U dva udara Ukrajinci ubili više od 100 ruskih vojnika? Rusi bijesni

Deseci ruskih vojnika ubijeni su regiji Herson u srijedu u napadu ukrajinske vojske. 

U napadu su Ukrajinci navodno koristili američke HIMARS-e, BBC javlja kako je do udara došlo u blizini sela Podo-Kalinivka.

Pojavio se i video koji navodno prikazuje trenutak udara, ukrajinski medij Zerkalo Nedeli javlja kako je ubijeno najmanje 60 ruskih vojnika, piše Newsweek.

– Još jedan ukrajinski udar na ruski kamp za obuku, ovaj put u Hersonu, puno je stradalih – objavio je na Twitteru, po novome X-u, Jimmy Rushton, stručnjak za vanjsku politiku.

Ukrajinci koriste ruske greške

Samo dan ranije Ukrajinci su HIMARS-ima pogodili kamp za obuku ruske vojske u okupiranom dijelu regije Donjeck. Prema tvrdnjama raznih vojnih blogera i izvora iz ukrajinske vojske, u napadu je ubijeno 65 vojnika.

Pojavile su se i snimke udara kod sela Trudovske, ruski službenik potvrdio je kako je do napada došlo, ali tvrdi da su brojke o stradalima ‘prenapuhane’.

Izvori iz Ukrajine za BBC su kazali kako je do napada došlo u regiji Donjeck, gdje su vojnici čekali dolazak svojeg zapovjednika Olega Moisejeva.

Jedan od vojnik koji je preživio napad ispričao je kako su ih zapovjednici brigade natjerali da stoje na otvorenom polju i čekaju generala Mosiejeva, koji je stizao obaviti inspekciju.

Tad je došlo do udara…

Ruski vojni blogeri, rodbina ruskih vojnika, stručnjaci za ratovanje, umirovljeni ruski zapovjednici… Redom su bijesni na vojno zapovjedništvo.

Pišu kako vojnike čine lakom metom, kako se nikad u ovako velikim skupinama ne bi smjeli grupirati tako blizu bojišnice…Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...