Super koktel: Espresso martini će vas razbuditi, ali i opustiti


Ako tražite napitak koji će savršeno spojiti okus kave i alkohola, Espresso martini idealan je za vas. Popularan je diljem svijeta, a navodno potječe iz Londona. Smatra se da je nastao 1980-ih. Priča kaže da ga je smiksao londonski barmen Dick Bradsell u Fred’s Clubu. Klijent je tražio nešto što će ga držati budnim, ali i veselim tijekom noćnog izlaska. Popularan je u Londonu, New Yorku, Sydneyu i Los Angelesu.

POGLEDAJTE VIDEO:

video vijesti01:14

video vijesti


|
Video: 24sata Video

Iako se Bradsella, koji je preminuo 2016., veže za Espresso martini, još neki kokteli s njegovim pečatom u međuvremenu su postali moderni klasici, poput koktela Green Fairy, Bramble i Treacle.

Recept je vrlo jednostavan. Trebat će vam 40 mililitara votke po izboru, 20 mililitara likera od kave, 5 mililitara sirupa od šećera, jedna doza espressa (ili 25 mililitara), zrnca kave za dekoraciju i led. Napravite espresso i pustite ga da se malo ohladi. Stavite kavu i sve ostale sastojke u shaker te dodajte led. Snažno i dobro sve protresite. Piće procijedite u čašu za martini, ukrasite zrnima kave. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...