Nona Milenka proslavila 105. rođendan, a s radijske postaje za nju je sviralo 105 pjesama

Nona Milenka Vlahović iz Postira na Braču proslavila je 105. rođendan, a tim povodom je Radio More posvetio joj je 105 pjesama. No, pravo slavlje održalo se u nedjelju, dan prije rođendana jer tako se mogla okupiti obitelj koja je preko tjedna zaokupljena obavezama.
– Sad je ona već večerala i pošla odmoriti. Prvo smo proslavili u krugu obitelji, a danas su još pristizali brojni čestitari iz mjesta, puno ljudi je stiglo pa se malo i umorila – kazao nam je kratko njezin unuk Toni u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima.

Foto: Privatni album

Nona Milenka rođena je 15. travnja 1919. godine, a ekipa spomenutog radija zabilježila je podatak da je rođena u vrijeme kada je predsjednik Amerike bio Woodrow Wilson te da se za vrijeme njezina života izmijenilo čak 19 američkih predsjednika.

Inače, rođena je u Žeževici. Njezina obitelj u kojoj je bilo šestero djece bavila se uglavnom poljoprivredom, a držali su i sitniju stoku. Milenka je na Brač došla kao 13-godišnja djevojčica, i to za svojom starijom sestrom koja je na otok stigla nešto ranije raditi kao sluškinja, prvo u Škripu gdje joj je bio stric da bi se potom preselila u Postira. Zaposlila se u tvornici ribe, a tu je upoznala i svog supruga Antu-Tonija Vlahovića s kojim je dobila troje djece, sina i dvije kćeri, od kojih je kasnije dobila četvero unučadi, a onda i šestero praunučadi.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...