Tomašević će obići ozlijeđenog radnika Čistoće: Traži kaznu za počinitelja i jačanje sigurnosti

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević će u subotu posjetiti ozlijeđenog radnika Čistoće. Također, traži pojačanu sigurnost za radnike u obavljanju javnog posla.

Podsjetimo, noćas oko 1.30 u Ilici 334, vozač osobnog automobila je pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg izazvao prometnu nesreću izravnim udarom na stražnji dio teretnog vozila komunalnog poduzeća, pri čemu je teško ozlijedio radnika, te lakše vozača Čistoće.

Teško ozlijeđenog radnika su zbrinuli u Klinici za traumatologiju i izvan je životne opasnosti. Kamion Čistoće je u trenutku nesreće bio propisno zaustavljen radi utovara otpada pri čemu su bili uključeni pokazivači smjera i rotaciona svjetla, a ozlijeđeni radnik nosio je propisanu zaštitnu opremu visoke vidljivosti. 

Ozlijeđenog komunalnog radnika danas u bolnici, osim Tomaševića, planira posjetiti i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković. Voditelj podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga Davor Vić ranije je razgovarao s vozačem i komunalnim radnikom koji su bili u timu s teško ozlijeđenim radnikom, i ponudio im psihološku i svaku drugu pomoć. 

Gradonačelnik Tomašević i predsjednik Uprave Novaković osuđuju neprihvatljivo ponašanje vozača osobnog automobila te traže strogu kaznu. Podsjećaju da su radnici Čistoće i drugi radnici Zagrebačkog holdinga, ZET-a i žurnih službi na prometnicama svaki dan i noć. Pozivaju stoga na pojačane policijske kontrole radi sigurnosti radnika u obavljanju njihove javne dužnosti.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...