Top savjeti kako srediti intimno područje za Valentinovo, a da izbjegnete ružan osip i ranice


Želite li na Valentinovo iznenaditi partnera sređenom frizuricom ‘tamo dolje’, pripazite na neke stvari prije depilacije. Kao prvo, odlučite kakvu vrstu depilacije želite. Neke žene uklanjaju dlačice samo s bikini zone, a druge s cijelog Venerinog brijega zajedno sa svim dlačicama koje se protežu do anusa, a taj dio najmanje boli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako žene podnose brazilsku depilaciju


|
Video: 24sata/pixsell

Svaka žena koja koristi vosak na nogama vrlo dobro zna koliko je to neugodno i bolno pa sad možete zamisliti kakav je osjećaj to napraviti na najintimnijem dijelu tijela. Ali, žene puno toga pretrpe za ljepotu, posebno za Valentinovo kad žele izgledati savršeno.

Depilacija voskom je dobar izbor u odnosu na britvicu jer dlake neće narasti nekoliko tjedana. Minimalna dužina dlaka prije depilacije morala bi biti oko 1,5 centimetara kako bi se mogle zalijepiti za vosak i iščupati. 

Važno je prije tretmana pripremiti područje. Naime, ukoliko vam je koža suha, dlačice će biti teže ukloniti, jer će se lomiti u korijenu. Zato posegnite za dobrom hidratantnom kremom i dobro namažite ciljano područje.

Bez obzira koristite li mikrovalnu pećnicu za zagrijavanje voska ili poseban grijač, pazite da dobijete odgovarajuću konzistenciju i temperaturu. Ono što želite je vosak koji nije previše tekući i prevruć, savršen je onaj teksture poput sirupa i topao na dodir. 

Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA

Također, imajte na umu da filozofija ‘manje je više’ vrijedi i kada se radi o nanošenju voska za depilaciju – dovoljan je tanki premaz preko dlačica. Sve više od toga samo će napraviti nered, depilacija će više boljeti, a moguće je da čak i samo uklanjanje dlačica neće završiti kako treba. 

Pravilo je da se vosak uvijek nanosi u smjeru rasta dlačica, a povlači se u suprotnom smjeru. Ova metoda osigurat će vam najefikasniju depilaciju, odnosno veću šansu da u jednom potezu skinete sve dlačice s jednog dijela kože. Izbjegavajte nanošenje voska na upaljenu ili nadraženu kožu kako ne biste napravili još veću štetu. 

Kada je riječ o depilaciji voskom kod kuće, najbolje je slijediti metodu ‘1, 2, 3, sad’ i naglo povući. Presporo uklanjanje trakica može uzrokovati većom boli i možda neće iščupati sve dlačice. Pokret skidanja trake mora biti brz, a nije loše ni zamoliti nekoga s kime ste prisni za pomoć, posebno kad depilirate osjetljive dijelove poput bikini zone.

Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA

Osim brzine povlačenja trake, važno je i dobro zategnuti kožu kako bi rezultat bio dobar, a bol manja. Znači, u trenu kad krenete povući traku, drugom rukom zategnite taj dio kože. 

Bikini zonu bi trebalo depilirati svakih tri do šest tjedana kako bi frizurica bila postojana. Dlačice će vremenom oslabiti zbog korištenja voska pa će se razmak između svakog depiliranja produljiti. 

Kako umiriti kožu nakon depilacije?

Njega je neophodna kada se radi o depilaciji kod kuće. Ono što postižete naknadnom njegom su piling, umirivanje kože i izbjegavanje urastanja dlačica. Imate li ostataka voska na koži nakon depilacije, nanesite malo ulja na to.

Potom kožu premažite rashladnim gelom ili nečim za hidrataciju, poput aloa vere. Također, bilo bi najbolje da neko vrijeme izbjegavate izlaganje kože jako vrućoj vodi kako biste smanjili šansu od iritacije.

POGLEDAJTE VIDEO: DARIVANJE ZA VALENTINOVO S LIDIJOM BAČIĆ LILLE

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...