Američki ministar obrane Lloyd Austin otpušten je iz bolnice

Američki ministar obrane Lloyd Austin otpušten je u utorak iz vojne bolnice, u koju je primljen u nedjelju zbog problema s mjehurom, te će nazočiti virtualnom sastanku o Ukrajini, priopćio je Pentagon.

To je već druga hospitalizacija sedamdesetogodišnjega Austina u ovoj godini. U siječnju je bio u bolnici zbog komplikacija nakon liječenja raka prostate koje je otpočeo u prosincu, a o kojemu nije obavijestio Bijelu kuću te je zbog toga izložen kritikama i pozvan na svjedočenje pred Kongresom. Čak je i predsjednik Joe Biden doznao da je Austin u bolnici tek nekoliko dana nakon hospitalizacije.

Austin je u bolnicu primljen u nedjelju zbog problema s mjehurom, a otpušten je u utorak popodne te je “ponovno preuzeo sve svoje dužnosti”, priopćio je Pentagon. Po preporuci liječnika radit će od kuće prije nego što se potkraj tjedna vrati u Pentagon. Očekuje se njegov potpuni oporavak, priopćili su liječnici.

Zbog zadnje hospitalizacije Austin je morao otkazati planirano putovanje u stožer NATO-a na razgovore o obrani, a sastanak o Ukrajini kojim je trebao predsjedati održat će se virtualno. “Ministar namjerava sudjelovati na sutrašnjem virtualnom sastanku kontaktne skupine za obranu Ukrajine. To uključuje i uvodni govor”, rekla je na brifingu glasnogovornica Pentagona Sabrina Singh.

I Ukrajina i NATO postaju glavno političko pitanje uoči američkih predsjedničkih izbora u studenome. Prošlog vikenda bivši predsjednik Donald Trump doveo je u pitanje volju da se pomogne u obrani zemljama članicama NATO-a koje ne izdvajaju dovoljno za obranu.

Biden je kritizirao te Trumpove izjave te pozvao republikance u Zastupničkom domu da omoguće glasovanje o 95,34 milijarde vrijednom paketu vojne pomoći za Ukrajinu, Izrael i Tajvan koji je prihvaćen u Senatu.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...