Ukleti bus: Otkinuo voditeljici ruku, eksplodirao, a sad je i otpalim kotačem usmrtio ženu

Pješakinja Verica J. (69), koju je udario kotač koji je otpao s autobusa kraj Karađorđevog parka, preminula je na odjelu Hitne pomoći Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

– Naše kolege s Infektivne su prve izašle na teren i započele reanimaciju. Žena je bila bez svijesti i pulsa – navela je tada dr. Stefanović iz Hitne pomoći za RTS. Uspjeli su je oživjeti i prebaciti na odjel, no ozljede su nažalost bile preteške. U bolnici se i dalje nalazi druga ozljeđena 60-godišnjakinja.

– Te lakše ozljede treba uzeti s rezervom, jer u ovakvoj nesreći, svaka povreda je teška. Ona je imala vidljive ozljede i također se nalazi na Hitnoj – dodala je Stefanović.

U brzoj istrazi uhićen je mehaničar, koji je tog dana pustio autobus u promet. Tužiteljstvo je za njega odmah tražilo određivanje istražnog zatvora. On se branio da je pregledao vozilo, ali da nije provjeravao koliko su zategnuti vijci.

– Moja smjena je od 20:00 do 08:00 sati i ja nakon što pregledam vozila, potpisujem putni nalog i to radim svako jutro prije nego što autobus izađe iz garaže. Konkretno ovaj autobus, koji vozi na liniji 78, pregledao sam dan ranije u odnosu na nezgodu, dakle 17. ožujka 2024. Napravio sam vizualni pregled, tako što sam baterijskom lampom pregledao spone, kotače, s tim što nisam detaljno gledao i nisam provjeravao koliko su vijci zategnuti, pogledao sam i sjedala – naveo je mehaničar, piše Blic.

Krvave nesreće

Krvavi niz Banbusa počeo je početkom 2019. kad je na istoj liniji 78 u Ulici neznanog junaka na Dedinju udario voditeljicu TV Pink Deu Đurđević i otkinuo joj ruku. Samo brza akcija liječnika uspjela ju je vratiti.

– Osjećam se savršeno, sad sam skroz na sigurnom. Imala sam višestruke povrede i kontuziju srca i pluća te prijelome kostiju. Ruka mi je bila otkinuta, ali zahvaljujući doktoru ja imam ruku. On je glavni heroj, a i dalje se oporavljamo zajedno – opisala je Dea vlastiti proces oporavka. 

Nekoliko mjeseci kasnije, 200 metara dalje od mjesta kidanja ruke, u istom autobusu na istoj liniji eksplodirala je boca za zrak iznad srednjih vrata. Ozlijeđeno je sedmero ljudi, među kojima i jedna beba.

– Boca je pala starijoj putnici na glavu i teško je ozlijedila. Hitna pomoć je nju, zajedno s još četvero putnika, prebacila u Urgentni centar. U blizini mjesta eksplozije sjedila je majka s dvomjesečnom bebom, i one su po dolasku Hitne pomoći prevezene na Kliniku za ORL kako bi se provjerilo je li bebi oštećen sluh – rekao je Kurirov izvor. 

 Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...